Vizitator VOLtaGE Postat Martie 11, 2005 Partajează Postat Martie 11, 2005 lungimea bass reflexului era -din calcule- de 9 cm iar al meu are 10cm...de-aia zic... probabil ca trebuie crescuta frecventa aia de rezonanta... Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 11, 2005 Partajează Postat Martie 11, 2005 pai ce calculea ai facut?..ce FB vrei sa obtii?oricum aia 1cm nu prea conteaza asa multsper ca stii ca la fb conul e tinut sub control, dar sub fb o ia la sanatoasa Link spre comentariu
Vizitator Cockstein Postat Martie 11, 2005 Partajează Postat Martie 11, 2005 Voltage,ia zi tu ce difuzor de la SAL ai si volumul incintei.O sa-mi bag mai incolo nasul prin niste grafice sa vedem ce se intampla cu excursia membranei........ :twisted:Sau s-ar putea sa fie de la amp.Am "vazut" un amp electronica de prin '83 care efectiv arunca membranele.Nu stiu ce poate sa fie. Link spre comentariu
ReLLaXX Postat Martie 14, 2005 Partajează Postat Martie 14, 2005 Ma pregateam sa scriu un post mai serios dar ma abtin ca s-ar putea sa fiu iarasi acuzat ca sprijin diverse firme din la fel de diverse interese. Am sa spun totusi ca cine face comparatii intre difuzoare entry-level (SAL) si pro-uri (Eminence) intra in categoria clasica a detinatorilor de BMW care se bucura cand fac o Dacie la sprint. :wink: In gama de difuzoare pana in 20 cm se gasesc solutii ieftine si "bune" si la cei de la Kon. Si in cazul in care difuzorul costa aprox 300.000, nici nu stiu la cat de mult sa te astepti. 15 W de pe un amplif care stie 20 Hz...nu e tocmai putin. Vasile si nu numai el a spus la un moment dat un lucru care merita avut in vedere. Suna de cati bani dai, atata timp cai ii dau cu cap (as adauga eu). Eu sunt convins ca 90% din cei care se apuca sa faca o boxa nu stiu exact ce vor sa auda de la ea. Gusturile sunt foarte diferite. Daca boxa nu suna cum vreau eu nu inseamna ca e proasta. Inseamna doar ca nu ma multumeste. Un sfat pentru cei ce vor sa se apuce de construit cu SAL & Co sau din punctul asta de vedere cu orice difuzor. Intrebati inainte ce si cum specificand ceea ce cautati. Unii oameni de pe aici au incercat cam tot ce misca din gama asta. S-ar putea sa va fie util sfatul. :wink: PS: Zilele trecute aveam o problema cu o pereche de boxe a caror carcase (furnir cires rosu si 8 straturi de lac) m-au costat mai mult decat difuzoarele (Kon pe bas si medii, SAL pe inalte....asa, de test) si care desi arata superb si suna foarte bine au un mic defect. Un surplus foarte mare in zona 100-150 Hz. Deranjant chiar. Cu ceva izolant in incinta si dupa vreo 5 incercari cu diverse cantitati am remediat problema. Problema era de fapt acustica spatiului unde sunt folosite (o camera mare de apartament, destul de goala si cu mult parchet) fiindca in camera mea (6 pe 4) sunau foarte bine. Daca ar fi sa iau in calcule cati factori influenteaza o auditie, mai ca mi-ar fi frica sa ma pronunt asupra unui proiect DiY reusit sau nu... Link spre comentariu
ReLLaXX Postat Martie 14, 2005 Partajează Postat Martie 14, 2005 Era sa uit. Un test comparativ extrem de simplu. Luati difuzoare asemanatoare sau identice de la Kon si SAL. Notati separat sensibilitatea fiecarui model concurent. Cu aceeasi sursa, acelasi track si aceeasi putere incercati comparativ difuzoarele asemanatoare. O sa vedeti ca diferenta nu sta doar in marketing. :wink: Pana si o ureche ne-antrenata observa diferente majore in sensibilitate. Nu este o regula generala, dar pe partea de medii-inalte este o certitudine. Si la unele difuzoare de joase se aplica (ex kevlar :wink: ). Link spre comentariu
LUCI Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 Nu stiu daca va intereseaza dar eu am experimentat diferite diferite difuzoare de la SAL si adevarul este ca cele de "Kevlar" au un SPL cam scazut si nu prea merita (incercarile celor de la SAL de a face difuzoare de fregvente ceva mai joase nu au fost prea reusite );Dar de exemplu SPA-ul de 15'' cu o putere nominala de 160W merge excelent si costa doar 1.400.000 lei.Ce difuzor se pote lua la acelasi pret si sa faca acelasi lucru("lucru" a se citi performante, nu am scris performante deoarece totusi nu este un difuzor profesional)P.S. Nu fac reclama. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum