Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce-s SAL-urile asa ieftine si mult cantate

Vizitator VOLtaGE

Postări Recomandate

Vizitator sorin6

Pana la urma de ce nu dau chinezii niste parametrii Thielle - Small pt difurile lor?

Pentru ca nici ei nu-i stiu :lol: :lol: :lol:
*Adevarul e la jumatate de drum... pentru ca dispersia parametrilor intre diferitele exemplare este atata de mare, incat nu are nici un rost, s-ar face numai de ras... :twisted:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

5

• ReLLaXX

2

• al_ex

2

• djvas

1

Top autori în acest subiect

Vizitator victor_mocan

Hmmm, ce sa spun, am in boxe difuzoare SAL... si o sa le schimb si sfatul meu este sa va luati de la inceput ceva mai bun ca chiar merita... degeaba construiesti o incinta de 87 l si apoi esti dezamagit de dif-ul din ea... daca vrei doar niste boxe de la care sa nu te astepti prea mult si sa nu investesti mult in ele difuzoarele ieftine sunt perfecte, daca vrei calitate atunci trebuie sa investesti ... asa se intimpla de obicei cu toate lucrurile, cumperi o chestie ieftina pana se strica si apoi iti dai seama de ce lucrurile cu adevarat bune costa mai mult ... Da, stiam ca sunt si firme care fac dif-uri cu membrana de kevlar dar de obicei sunt la niste preturi destul de maricele din cate stiu eu ... oricum baietii o sa vanda difuzoare destula vreme o sa faca bani frumosi si poate o sa si creasca calitatea cand nu o sa se mai cumpere asa de multe difuzoare proaste la noi... pana atunci... cat timp "marea majoritate" cumpara difuzoarele cele mai ieftine de pe piata in Romania tot difuzoarele de proasta calitate o sa aiba vanzarile cele mai mari... just me.

Link spre comentariu

Adevarul e ca, la fel ca toate chinezariile, sunt bune de experimente. Daca vrei sa inveti sa faci o incinta si ai chef de experimente, ia-ti o chinezarie, masori parametrii inainte (alt experiment folositor), faci o incinta, constati ca n-ai nimerit-o nici macar pe aproape si te apuci s-o modifici pana suna "cat de bine se poate" (nu neaparat bine). Macar stii ca daca scuipi membrana afara, nu strici o scula de 100$.

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Ma oameni buni, difuzoarele chinezesti se vand bine pentru ca romanul vrea pe banii unui pachet de tigari sa-si ia un difuzor si culmea este ca si injura ca nu se aude bine.Cred ca nu merita atata bataie de cap subiectul asta, nu difuzoarele sunt proaste ci romanii pentru ca le cumpara.

Link spre comentariu
Vizitator victor_mocan

....mi-am luat un Eminence Beta 12 si l-am montat intr-o boxa, in cealalta am un SAL... difereta ... hmmm acum incep sa inteleg cand spunea cineva pe forum ca "chinezariile" bat ca proastele tot timpul pe cand un dif. facut bine bate numai cand trebuie... intr-adevar la inceput mi s-a parut ciudat...acum nu mai stiu cum sa strang mai repede bani sa mi-l schimb si pe celalalt... am devenit dependent de felul cum bate Eminence-ul asta(nu fac reclama, sunt de acord cu orice dif care stie sa mearga asa)... nu stiu cum sa explic parca e mult mai precis si chiar merita... se simte cum bate... e o diferenta de la cer la pamant... nu spun ca sunt chiar de atuncat SAL-urile dar imi place mult mai mult cat de precis poate sa bata si cum "se simte in stomacel" dif-ul celalat ... ce sa spun :d e dragoste la prima auditie :P

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator nurdor

Sunt niste chinezarii ordinare dar Ungurii sunt baieti destepti.

"Las-o mah ca mege asha!" Treaba sa rezuma la bani. De ce vrei neaparat sa spulberi sperantza romanului de a gasi ceva ieftin shi bun.
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Eu nu spulber nici o speranta, incerc sa va educ un pic.Voi chiar sunteti culmea si nu intelegeti ca nu exista lucruri "bune si ieftine" ci doar lucruri bune si scumpe sau lucruri ieftine si proaste.

Link spre comentariu

....mi-am luat un Eminence Beta 12 si l-am montat intr-o boxa, in cealalta am un SAL... difereta ... hmmm acum incep sa inteleg cand spunea cineva pe forum ca "chinezariile" bat ca proastele tot timpul pe cand un dif. facut bine bate numai cand trebuie... intr-adevar la inceput mi s-a parut ciudat...

Pai si din parametrii poti sa iti dai seama de diferenta... ajunge sa te uiti la grafic SPL-frecventa si ii dai o simulare si te convingi
Link spre comentariu

am facut si eu 2 boxe cu difuri sal si in 3 luni mi s-au stricat de 4 ori, or zis aia de la firma ca daca ma mai duc la ei cu ele sricate nu imi mai dau altele, si apropo au doar 3 luni garantie..... si de putere sa nu mai vb, scrie ca au 75 si am bagat pe ele 30 si s-au descentrat asa ca vedeti si voi ce cumparati....

Link spre comentariu
Vizitator Cockstein

Cum naiba vi se descentreaza voua difuzoarele.........Am un SAL SBX 3040 intr-o cutie bass reflex si a mers (si inca mai merge) o noapte intreaga cu 150 Watzi RMS.Am facut acum cateva zile un bandpass cu SAL AHX 2030 si l-am atacat vreo 4 ore cu 50 de wati si merge perfect.........O sa incerc in viitorul apropiat sa construiesc o incinta cu SAL pentru un test comparativ cu un Visaton (in gama lui de pret si litraje comparabile )Sa aud cu urechie mele care e mai bun........ :twisted:

Link spre comentariu

cum vine asta? ..litraje comparabile?doar boxa o faci pt fiecare difuzor in parte...nu iei asa la plezneala o cutie si bagi difu in ea...calculeaza volum si Fb pt fiecare dif si vezi ce rezolvi asa

Link spre comentariu
Vizitator Cockstein

Normal...............................Ma refeream la faptul ca pentru un difuzor de 8 inch de exemplu sa nu iasa o incinta de 20 de litri cu un SAL si una de 150 cu un Visaton.Sa fie niste incinte rezonabile pentru un dif de 8 inch.Personal,pentru un dif de 8 inch,nu consider viabila o incinta proiectata "perfect" cu un volum de 150 de litri.

Link spre comentariu
Vizitator VOLtaGE

la mine cam aceeasi poveste, scrie 40W pe el dar la nu mai mult de 15 da sa scuipe membrana afara si scoate un fel de fosnet nu prea enervant dar prezent. Mi-a mai fost dat sa aud de un asa zgomot la niste boxe Sony de la o combina destul de buna. Am fost cumva mandru ca si ale mele au problemele celor de la Sony dar as vrea sa stiu si eu ce-i cu zgomotul ala?S-o fi inecand difuzorul, sa mai scurtez bass reflexul :?:

Link spre comentariu

e f usor sa arunci membrana afara la frecvente f joase, sub frecventa de rezonanta a incintei, problema e ca ceva freaca acolo daca scoate fosnete ciudate...ai grija sa nu ramai fara difuri, ca probabil nu is facute sa miste asa de mult, iar daca scartaie aia nu e un semn bun

Link spre comentariu
Vizitator Cockstein

VOLtaGE,In nici un caz nu trebuie scurtat bass reflexul.Daca il scurtezi,creste si mai mult frecventa de rezonanta si o sa ai chiar mai multe probleme cu "scuipatul" membranei.Daca poti mai lungeste-l un pic si vezi ce se intampla.Subwooferul meu cu SBX 3040 e proiectat sa nu treaca de Xmax la 33 de hertzi si 150 de watti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări