Vizitator VOLtaGE Postat Februarie 13, 2005 Partajează Postat Februarie 13, 2005 Mai toti dau cu piciorul in cutiile cu eurotek si in senoane pentru Kevlarul si polipropilena conurilor celor de la SAL. Care e originea acestor difuzoare si de ce sunt asa de ieftine comparativ cu altele (visat de exemplu)? Sa-mi dea si mie careva un raspuns ... Link spre comentariu
Vizitator victor_mocan Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 SAl...utPai ... daca ala e Kevlar atunci trebuie sa fac rost de un pistol si sa imi trag un glont in difurile de la boxe... eu cred ca e plastic sau ceva "polimeri-poliperi" si daca cineva o sa se uite din ce sunt cu adevarat ... o analiza chimica si probabil ca nu o sa iasa kevlar aia de la SAL o sa spuna ca contine si kevlar in proportie de 0.00... % sau cine stie... chiar as vrea sa vad din ce sunt construite... e mai grea ca hartia si au un SPL mic, crezi ca daca era ceva mare inventie nu o foloseau deja firmele "cu nume" ? ... probabil e mai ieftin sa fie construite cu asa ceva decat cu hartie care a ramas in domeniu ca fiind cea mai buna, nu spun ca sunt de aruncat dar no... fiecare isi cumpara ce vrea, citeste tot forumul de aici (ma refer la sectiune difuzoare) si o sa intelegi mai bine, sper ca nu am scris prea multe aberati/cm x cm ca totusi e 2:20 noapte si e vremea sa ma culc... cu boxele langa cap aaa era sa uit... si daca pe un dif "de firma" scrie 300 W Rms inseamna ca are atata... daca pe unul de asta ciudatel cu multe culori pe el scrie 300 atunci roaga-te sa ai macar 100 W Rms si sa nu miroasa prea repede a bobina arsa...nu spun ca toate sunt asa dar sunt putine exceptii... :( Link spre comentariu
Vizitator silvones Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 Cred ca SAL a castigat atat de multi clienti pentru ca astia stiu mai bine sa vanda marfa (au dat toti parametrii TS, au dat si niste planuri gata facute, au si gama completa de accesorii - filtre, tuburi bass reflex si alte maruntisuri care intra intr-o boxa). Pur si simplu se vede ca s-au gandit mai mult la marfa lor. E posibil sa fie doar o impresie care pacaleste multi oameni, eu chiar am luat un tweeter SAL gata stricat. E posibil ca aceste difuzoare sa nu fie cu nimic mai bune decat anumite modele senon, eurotec sau ying chun dar sunt expuse pe piata mai profesional. Nu cred ca materialul acela galbui care se spune ca e Kevlar ar fi mai ieftin decat hartia, ca si SAL vinde difuri cu membrana de hartie si au preturi mai mici. Si firmele cu nume folosesc kevlar: http://www.bwspeakers.com/index.cfm/fuseaction/products.techfeatures/ObjectID/3808A254-3AB8-11D4-A67F00D0B7473B37 Marci cu nume nu sunt numai selenium, paudio si visaton. Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 Asa este .Din pacate pentru potentialii cumparatori, B&W nu vinde difuzoare si chiar daca ar vinde cred ca ar fi prea scumpe pentru punga majoritatii romanilor .Eu cred ca SAL sunt niste difuzoare vandabile pe piata romaneasca . Sunt convins ca si cei de la Kon si cei de la Telezimex ar vrea sa vinda produse mai bune . Din pacate , afacerile sunt afaceri si ambele firme au constatat ca piata racneste dupa marfa ieftina . Asta este viata si nu putem sa facem nimic . Link spre comentariu
Vizitator Phantasy Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 victor_mocan .. tu te astepti ca acel difuzor sa fie pe post de scut ?este din kevlar , prelucrat si nu 100% ... nu suntem in CS - daca ar fii cum vrei tu sa fie ... acel difuzor nu ar scoate nici un sunet ... nu mint cei de la SAL la acest capitol ... cat despre parametrii ... vreau sa vad firma ca isi da parametrii la toate difuzoarele , proiecte de incinte , etc. la acesti bani ... Link spre comentariu
Vizitator DocX Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 @victor_mocan:probabil ca daca o sa tragi in boxe o sa le faci praf pentru ca kevlarul in sine nu e neaparat mai rezistent ca o bucata de carton... doar cand este pus in multe straturi si f gros protejeaza......scuze pt offline...si apropo... nu mai vorbiti asa mult de SAL ca suparati adminii Link spre comentariu
Vizitator silvones Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 Poate ar trebui un forum separat unde sa se vorbeasca numai de difuri ieftine (sal si alte chinezarii asemanatoare) ca sa nu se supere nimeni. Sunt doua clase de produse total diferite in pret si calitate. Si e normal sa se vorbeasca mult despre aceste difuzoare ieftine pentru ca foarte multi le folosesc. Sunt sigur ca exista mai multi detinatori de SAL decat de Peerless sau Vifa. Nu toata lumea vrea sa faca DIY cu piese de zeci de EUR. Link spre comentariu
Vizitator VOLtaGE Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 Da ce sunt asa ieftine avand in vedere ca si Bower&Wilkins folosesc Kevlar cone. Bine, ar spune careva ca baga si ceva mai multa tehnologie in fabricare. Mai mama ei de tehnologie! dar stie careva ca B&W fac difuzoarele pe banda rulanta cu forta bruta a omului? Si ce SAL-u' nu face teste cu difuzoarele dupa constructie? Link spre comentariu
Vizitator silvones Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 SAL nu face teste, altfel nu s-ar vinde difuzoare gata stricate. Bowers&Wilkins nu va fi niciodata in aceeasi oala cu SAL (sau invers). Am dat link-ul ala pentru ca zicea cineva ca firmele de renume nu folosesc Kevlar. Diferenta e data de modul in care un producator sau altul foloseste un anume material. Link spre comentariu
al_ex Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 Din cate stiu eu, Kevlar este o marca inregistrata DuPont (la fel ca Lycra sau Teflon de exemplu). Daca difuzorul respectiv are intr-adevar kevlar in el, atunci o sa fie si o marca "DuPont" pe el ( http://www.dupont.com/afs/ ), pentru ca altfel se incalca un patent. Ori pe SAL eu n-am vazut nicaieri sa scrie DuPont... Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 Sunt niste chinezarii ordinare dar Ungurii sunt baieti destepti. Link spre comentariu
Vizitator silvones Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 Sunt niste chinezarii ordinareSugereaza-ne niste chinezarii care nu sunt ordinare, lucrate mai bine decat sal si la preturi asemanatoare. Sau nu neaparat chinezarii, pot fi facute si in alte parti, nu conteaza, doar sa fie mai bune. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 Ti-am mai zis ca esti destept pentru varsta ta.Difuzoarele de la KON sunt aceeasi lucratura si sunt mai ieftine, la cele mici.Difuzoarele de la PAudio sunt cu lucratura mai buna si la aceeasi pret, la cele mai mari. Link spre comentariu
Vizitator silvones Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 Pai daca sunt aceeasi lucratura, atunci difuzoarele de la Kon sunt si ele chinezarii ordinare, lucru care se vede cu ochiul liber. Varianta data de tine este intr-adevar mai ieftina, calitativ - in aceeasi categorie dar tot sal stie sa-si vanda marfa mai bine (a dat la lume solutii complete, planuri, parametrii ca sa n-ai batai de cap) Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 Nu am zis ca nu ar fi chinezarii de 2 lei doar am zis ca sunt mai ieftine.Daca ei nu se intereseaza fi sigur ca nu am sa ma interesez eu sa le masor si sa le fac carti tehnice. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum