Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ghidaje/ glisiere CNC

nickrvl

Postări Recomandate

• Administratori

sunt bune si pentru CNC dar pentru un cnc la care doar te uiti cum merge... sau pentru chestii asa de hobby fara nici un fel de pretentii :da

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

15

• nickrvl

10

• tiristor

4

• d2134

2

Top autori în acest subiect

Vizitator silvyu

imprimanta exact cu aceasi mecanism si motoare is Lexmarkk.mi-a donat si mie vreo 4 imprimante o firma ca nu mai mergeau, si mar bate gandul sa iau mecanismul de ghidare si sa fac un cnc mic pt facut PCB.cred ca barele ar fi destul de rezistente pt un cnc care sa se miste cam cat o pagina A4.oare MPP-urile de la un epson LX-1050+ ar avea destula forta sa miste "masa" cnc-ului?

Link spre comentariu
Vizitator silvyu

Ce scrie pe motoarele alea ?

Inca nu stiu ca nu am desfcut imprimanta ca e inca functionala :Doricum e imprimanta veche care merge si foii A3+A4si e pe baza de ribon nu cu cartuseeu zic asa la general dak ar merge.
Link spre comentariu
Vizitator silvyu

Ce scrie pe motoarele alea ?

deci am 3 motoare EPSON:EM-257EM-258EM-188astea sunt modelele, in rest nu scrie nimic de putere.poate imi puteti spune puterea lor :)
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator vmircea

Buna.In legatura cu ghidajele cu bile problema este de scoaterea jocului.In primul rand bile trebuie sa fie de acelasi diametru masurat cu micrometrul.In al doilea rand barele sau suprafetele pe care acestea se pot deplasa trebuie sa fie cat mai rigide.Ar fi o solutie de utilizarea bilelor masurate intr-un sistem de ghidare pe bare cilindrice sau suprafete plane.In legatura cu suruburile se pot folosi cele metrice cu elemente filetate cilindrice dispuse pe circumferinta.Cu stima mirciulica

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator tyc

Jocurile se elimina cu ajutorul surubelor,dar tre glisierele prevazute cu asa ceva.Ce metoda de masurare a bilelor ai?Eu dispun doar de un micrometru clasic si nu sant dispus sa sparg rulmentii...

Link spre comentariu
Vizitator tyc

"pana acum nu am intalnit motoare de curent continuu care sa actioneze capete de imprimanta sau avansarea hartiei sub cap. Nu cred ca se folosesc la asa ceva. Teoretic ar putea fi folosite, doar ca e mult mai greu sa-i controlezi pozitia."Sant,printre ele HP640 si hartia si capul de scriere.Pozitia e data de un encoder,iar hartia are avans prestabilit-logica ceva de genul:cand capul ajunge la capat actioneaza motorul pt. hartie n secunde.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

"pana acum nu am intalnit motoare de curent continuu care sa actioneze capete de imprimanta sau avansarea hartiei sub cap. Nu cred ca se folosesc la asa ceva. Teoretic ar putea fi folosite, doar ca e mult mai greu sa-i controlezi pozitia."

Sant,printre ele HP640 si hartia si capul de scriere.Pozitia e data de un encoder,iar hartia are avans prestabilit-logica ceva de genul:cand capul ajunge la capat actioneaza motorul pt. hartie n secunde.

Canon seria 5xxx si 4xxx sunt cu motoare de curent continuu pentru deplasarea capului si pt transportul hartiei.

Pentru cap direct, controlul pozitiei este o fisie de plastic transparent ca si un liniar si se afla in interiorul buclei facuta de cureaua care misca capul, nu e recomandabil sa pui mana pe ea (se murdareste, gradatiile de pe ea sunt foarte fine).

Pentru hartie este cu reductie, de fapt ansamblul este un servomotor.

silvyu , posibil off topic deja

motoarele tale, cu seria 2xx, din imprimata epson sunt cu 48 pasi adica 7,5 grade 1 pas. Sunt comandate in micropasi.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Vasile, sinele/patinele acelea smechere de pe hi-end, se pot folosi, in special pt X, doar doua, cate una pe fiecare flanc? Tin bine fara sa jongleze ansamblul YZ? Ma gandesc ca daca s-ar folosi 4 bucati, pe langa pret bineinteles, ar mai lungi mult si zona moarta a mesei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări