Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplif Old School

slave2anubis

Postări Recomandate

bine sefu... problema este ca eu vreau sa o alimentez la o tensiune mult mai mare... 90Vcc in gol care va scadea vreo maxim 5v deci cca. 85vcc curent constant... ms mult pt inplicare... eu mai am un modul gen schema care imi propun sa o fac... aia are un modul de eroare facut di 2 tranz (pnp,npn) si cred ca ar trebui sa ma straduiesc sa fac o schema ceva...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slave2anubis

20

• zal

13

• ranga

7

• andreidinsv

4

Top autori în acest subiect

:) Np. Ma implic datorita nostaligiei pe care am simtit-o atunci cand am revazut schema... Daca am timp in week-end o sa incropesc rapid una ca am tranzistoare de inalta tensiune recuperati din sursele in comutatie pentru calculatoare. Oricum... oferta ramane valabila si iti trimit pentru studiu montajele alea dar mai mult de 35v nu vor rezista din cauza componentelor folosite. Abia astept sa le regasesc. :smt020 :partyman:EDIT... abia acum imi dau seama ca nu prea am cum s-o fac decat pe placuta de test, ca nu-mi merge cnc-ul inca deoarece am ars regulatorul de turatie si prin urmare nu am cu ce da gauri, nu am cu ce o alimenta si nu am nici macar un difuzor... :smt005 dar tot o sa o fac ! :smt020 poate chiar diseara cand ajung acasa...
Link spre comentariu

bine sefu... mult succes... te rog sa postez si niste pozeeeee... eu as incepe sa proiectez un cablaj cat de cat profesional (eagle) pt ca vreau sa fac cablajele prin metoda fotosensibila... deci mai ajuta foarte mult daca miai putea da un cablaj facut de tine (desen) asa ca sablon...

Link spre comentariu

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

L-am facut. Nu radeti de incinta mea hi-fi. Cat despre cablaj... hammmm... daca pui piesele pe locul din schema si apoi tragi linii nu se intersecteaza nici una. A... m-am abatut destule de mult de la schema: 1N4002 in loc de superdioda, 100pf intre colector si baza(ca doar desta am avut) , rezistente... doar ce-am gasit p'acasa si condensatoare la fel.

Link spre comentariu

Clasa A presupune un singur tranzistor de iesire , etaj in contratimp (AB) denumit clasa A este o smecherie de marketing.

Nu e nici o smecherie. :smt018 In orice manual de electronica intilnesti cele 3 configuratii de clasa A :

- cu 1 tranzistor si sursa de curent rezistiva : randament 12,5 %

- cu 1 tranzistor si sursa de curent activa : randament 25 %

- cu 2 tranzistoare : randament 50 %

Posted Image

Link spre comentariu

Frumos amplifu ranga... ma gandesc ca mere destul de bine... nu cred ca ar fii nici o problema cu el dar asa construit gata mi se pare foarte simplist... nu putem sa il complicam putin? :smt005 @Dudikoff varianta c) pare promitatoare nu imi dai o schema? sa fie completa...

Link spre comentariu

Schema asta simpla e bine sa o faci ca primul montaj sau al doilea. Am o schema si mai simpla :d cu care se poate scoate cam 10 w. si are 5 tranzistori, 2 diode si cam 7 rezistente.Daca vrei sa te abati de la aceasta... mai bine o faci pe placa de test si apoi incepi sa experimentezi pe ea... Mi-e imi place asa cum este. Chiar nu simt nevoia de mai mult HiFi...Am o schema de preamp cu 20 de tranzistori daca vrei lucruri complicate (fara corectie de ton &shit) cu zgomot propriu foarte mic... dar asta dupa ce faci zen-ul.

Link spre comentariu

Pai iti dau ... dar nu inteleg ce fel de schema vrei ? Ce proprietati vrei sa aiba amplifu ? :smt017

Si nu inteleg de ce ai pus numele la topic "death of zen" ... pt. ca nu vad schema de la acest amplif, si nici macar nu se vorbeste de el ... :smt102

Eu cautai pe net si cica asta ar fi Death of Zen ...

Dupa cum vezi, are 0,2% THD ... si asta la 1KHz. Nu vreau sa ma gindesc cit o avea la 20Khz... :toimonster:

Link spre comentariu

Pay se numeste asa pt ca la inceput sa discutat despre DoZ... si am fost informat ca nu este posibila o folosire in clasa AB... si acum discutam despre un amplif ma vechii... dar pe viitor doresc construirea unui amplif in clasa A si ma interesat ideea ca poate functiona teoretic cu un randament de 50% cea ce ar fii foarte misto, reducand caldura disipata semnificativ...Pay parametri pot fii oricare... pur si simplu dam cate scheme ai (in clasa A cu randament care se aproprie de 50%) bine...?

Link spre comentariu

Astea sint scheme din anii 60-70. Cauta de exemplu Sony TA-1120A; Bang&Olufsen Beocenter 3500; Philips 594, 22AH799; Tokio Pacific A-401; Akai AA1010; Dual KA20 (asta il am in casa); ITT 5000, Telefunken 4040, 8080; Sansui AU505; Kastan... dar nu sint in clasa A.

Link spre comentariu

Cautand sa raspund cuiva la o intrebare am gasit schema primului audio amplificator facut de mine.

Posted Image

Diseara-l fac! :d:D:D:D

OT:Dudicof... tu pe unde habitezi? vad ca aveam ceva pasiuni comune... poate colaboram...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări