Vizitator luci4uta Postat Februarie 9, 2008 Partajează Postat Februarie 9, 2008 Salut. Mi-am achizitionat niste leduri aftermarket pt vw golf IV 2001. Problema e urmatoarea. Primul lor de leduri, a fost cu 2 rezistente a cate 220 ohm fiecare. dupa cateva luni au cedat. am incercat si cu 100 si cu 63 si au cedat dupa cateva zile. Mentionez ca soclul contine 6 leduri legate cate 3 in serie. Imi poate spune si mie o valoare optima a rezistentei? Curentul masinii fiind de 14 V. Multumesc Link spre comentariu
Abram Burel Postat Februarie 9, 2008 Partajează Postat Februarie 9, 2008 330 de ohmi e o valoare sigura.Calculul e cam asa:- tensiunea maxima in instalatia electrica 14,4V (poate ajunge si la 14,8, dar nu la orice masini si nu in orice conditii)- tensiunea pe un led alb 3,2V, deci pe 3 este 9,6V- rezulta ca pe rezistenta mai raman 4,8V- curentul maxim prin leduri si rezistenta 16mA- rezulta valoarea rezistentei de 4,8V/16mA=300 ohmiConform obiceiurilor chinezesti, ledurile vin fortate la maxim (20mA) si asta socotit la valori ale tensiunii sub cele maxime debitate de un alternator ca lumea.Tu trebuia sa maresti valoarea rezistentei, nu sa o scazi Link spre comentariu
Vizitator luci4uta Postat Februarie 9, 2008 Partajează Postat Februarie 9, 2008 Multumesc frumos. Dar bineinteles ca suntem mai multi cu aceeasi problema si abia astazi am aflat ca s-a incercat si 220 ohmi . Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 9, 2008 Partajează Postat Februarie 9, 2008 Ca sa nu mai modifici nimic la kitul respectiv monteaza un stabilizator de 12V si scapi de belea. E cea mai buna metoda dupa parerea mea, mai ales daca intentionezi sa modifici borduri/console a/c etc. Am facut asta pe un cielo si functioneaza ireprosabil de cateva luni incoace :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator luci4uta Postat Februarie 10, 2008 Partajează Postat Februarie 10, 2008 NU vrau sa modific partea electrica a masinii ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2008 Partajează Postat Februarie 10, 2008 Pentru outdoor LED-urile sunt mai putin fiabile decat becurile. Chiar daca in catalog scrie ca functioneaza mai mult, realitatea demonstreaza contrariul. Cel putin deocamdata. LED-urile nu rezista la temperaturi extreme si/sau la tensiuni mecanice, vibratii, etc.Am si eu un coleg care si-a scos becurile de la numar si si-a pus LED-uri. De firma si in acelasi soclu pe care il avea becul. Dupa aproape o luna si-a pus la loc becurile, ca se plictisise sa tot schimbe LED-urile. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Februarie 10, 2008 Partajează Postat Februarie 10, 2008 Ba as putea sa te contrazic :)Problema electrica pe care o au ledurile "de firma" (ca veni vorba, de care firma? ) ce ajung pe la noi este... doua:- ledurile sunt de proasta calitate - din dorinta de a fi cat mai iefine sau de a scoate cat mai mult profit, mizand pe faptul ca un bec e in ultima instanta... consumabil- sunt fortate sa dea cat mai multa lumina, de regula la curentul maxim, ceea ce, intr-o incinta inchisa de mici dimensiuni cum este de exemplu o lampa de numar, conduce inevitabil la ambalare termica si... gataIn ceea ce priveste aspectul mecanic, nu exista motive ca un led sau un ansamblu de leduri montat ca lumea pe placuta lor sa sufere de vibratii. Evident, exista si exceptii, exclusiv legate de montura ledurilor.@luci4utaDaca te plictisesti de incercari de reparare si vrei ceva "de-a gata" sau "kit", da-mi de stire (dar lipsesc pana joi). Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 10, 2008 Partajează Postat Februarie 10, 2008 NU vrau sa modific partea electrica a masinii :smt001 !Daca pui leduri si rezistente deja se cheama modificare :yawinkle: Stabilizatorul il pui tot langa leduri intre ansamblul leduri-rezistenta si circuitul electric al masinii cu rol de mentinere constanta a tensiunii la iesire; este un integrat de dimensiuni ~1x1cm (daca ii tai tabla de care se poate prinde radiatorul, altfel are ~1x2cm), pret: 1 leu. Vrei sa tot schimbi leduri...go ahead. Vrei sa functioneze calumea, do as i said :yawinkle: Ce se aplica aici zicala "dai un leu dar stii ca face" :weedman: Link spre comentariu
alzisor Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 am leduri de bricheta la bord de 2 ani cu un stabilizator ieftin si nu au absolut nimic, am avut probleme cu releul de incarcare si baga 16 volti, am stricat bateria si casetofonul si ledurile nu au numic. Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 Exact de-asta am spus si eu sa foloseasca stabilizator. E ieftina si fiabila metoda. Daca i se pare complicat...soarta Link spre comentariu
Vizitator birkof Postat Aprilie 2, 2008 Partajează Postat Aprilie 2, 2008 Despre ce stabilizator este vb guys?Toate bune. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 2, 2008 Partajează Postat Aprilie 2, 2008 lm7812(se poate folosi si 7809,dar lumineaza mai slab) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum