Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mixer video

Kytan666

Postări Recomandate

vrea sa construiesc un mixer video simplu ceva cu 2 intrari duble s-video/rca si o iesire s-video/rcagogu nu m-a ajutat deloc ...ceva idei ? aveam pe undeva ceva asemanator pe semnal tv de la un sega si are un potentiometru liniar in el ....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kytan666

4

• Dr.L

4

• George(sb)

2

• ddeliciu

1

Top autori în acest subiect

Mixer video simplu nu exista.Sursele de semnal trebuie sa poata fi sincronizate, altfel imaginile fug pe ecran. Cel mai usor e sa folosesti un calculator cu care sa faci montaj/mixaj video.

Link spre comentariu

Toate au un inceput......Omul vrea sa faca scula in sine...... vrea sa faca mixerul........probabil sa aiba un lcd, potentiometre, crossfader, eu tot cam ca unul normal mi l-as imagina, eu te ajut cu designu, tu vii cu paralele:D si schema ! (am gl)Bafta !

Link spre comentariu

pe mine ma intereseaza sa comut intre un dvd player si un laser disc player , ... ideea generala e sa fac un mixer sa comut intre 2 playere semnalul : video , audio si intrare de microfon momentan ... scot rca-urile audio si video din dvd si le bag in laser , si cu microfonul din fata la fel .. ca sa simplific cerinta ... un switch-box vreau .. pot sa ma apuc si eu sa fac o cutie si sa pun intrerupatoare .... insa asi prefera sa am si cate un potentiometru pe fiecare tip de semnal sa dau la minim cat realizez comutarile sa nu faca pac poc si sa protejez tv-u lcd-ul sau plasma ..metoda de taiere a semnalului prin punere la masa a intrarii este valabila si pt video ? renunt si la intrarile s-video .. raman doar cu rca...

Link spre comentariu

fa-l cu relee in viddaca masa e comuna tuturor aparatelor(ca se intalnesc toate in comutator) nm-o sa ai probleme de potentialdc trei sa dai semnalul la masa? practic pui in scurt sursa de semnal

Link spre comentariu

in ce sens cu octocuploare,adica tranzistorii din ele sa conduca semnalul video?detaliaza te rog

ceva de genu; adica mai exact in loc sa pui un comutator/releu cu 1000 de contacte pui optocuploare cu ledurile legate in paralel, in caz ca sunt scapari pui optocuploare care lucreaza ca un fel de comutator, astfel incat semnalul ne folosit sa ti-l treaca la masa
Link spre comentariu

am spus mai sus .... SIMPLU .. de la niste intrerupatoare si potentiometre s-a ajuns la relee reed si optocuploare ... :partyman: , comutaror cu 3 pozitii :3 intrari si o iesire , iesirea din comutator printr-un putometru ce da semnalul de iesire la masa sa nu apara dungi si alte artefacte pe ecran cand comut intrarile .. asta vreau sa fac , singura mea nedumerire este in legatura cu punerea la masa .. se pot folosii rezistente sau condensatori tampon ? sa nu dau semnalul la chiar la masa direct ...?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări