Vizitator skyuro Postat Februarie 9, 2008 Partajează Postat Februarie 9, 2008 Am citit pe aici prin forumul asta multe lucruri.Dar un lucru legat de propagarea undelor sonore ,de mediul de propagare,de faza undelor sonore, de amplificatoare inversoare nu am gasit nimik.Cred ca este indicat sa incepem o discutie, in cunostiinta de cauza ,legat de acest feomen.Putini din cei ce construiesc in regim amator au auzit de semnale in antifaza,de acordarea incintelor acustice ,de defazajul amplificatoarelor si ce consecinte au aceste lucruri asupra produsului final realizat.Consider ca,pentru inceput ar trebui sa punem la dispozitia tuturor un astfel de material pentru a evita lungile discutii gen: se aude prost, se incinge,nu are bass, daca nu are bass o sa fac unu mai MARE etc.Toata lumea construieste de dragul de a construii dar nimeni nu a studiat teoretic problemele de mai sus.Multi amesteca 2-3 tipuri de incinte si sunt oarecum dezamagiti de produlul rezultat care "nu suna cum trebuie". Cine considera acest topic util, rog sa continue daca nu ..sa fie sters. Link spre comentariu
radue Postat Februarie 9, 2008 Partajează Postat Februarie 9, 2008 Daca iti spun ca am facut un topic stick cu chestii de genu asta si nu il citea nimeni nu ma crezi.Crede-ma ca peste 60% din cei de aici vor doar sa faca ceva care sa fie bun de "boom boom". Nu iti spun cu rautate, dar nu cred ca vrei sa-i expici cateva topicuri care e faz cu defazajele ca el sa-ti zica ca nu-i place si ca cel mai bine suna in colt. Link spre comentariu
adircf Postat Februarie 9, 2008 Partajează Postat Februarie 9, 2008 eu tot nu inteleg de ce l-ai sters. chiar confundam ceva odata si vroiam IAR sa citesc pacolo si hop, nu-i. Nu-l mai ai pe pc ? sau sa-i dai copy paste la ala ce ti l-a plagiat ? :weedman: Link spre comentariu
sckump Postat Februarie 29, 2008 Partajează Postat Februarie 29, 2008 As vrea sa intreb de exemplu o incinta in cazul unui difuzor de medii, deci nu pentru bass, poate influenta SPL-ul rezultat al difuzorului masurat in incinta respectiva, la aceeasi putere, comparativ cu SPL-ul aceluiasi difuzorul in aer, fara incinta?Sau o incinta in cazul frecventelor medii poate "liniariza" oarecum frecventa de lucru a difuzorului? Link spre comentariu
VTP Postat Martie 1, 2008 Partajează Postat Martie 1, 2008 As vrea sa intreb de exemplu o incinta in cazul unui difuzor de medii, deci nu pentru bass, poate influenta SPL-ul rezultat al difuzorului masurat in incinta respectiva, la aceeasi putere, comparativ cu SPL-ul aceluiasi difuzorul in aer, fara incinta?Sau o incinta in cazul frecventelor medii poate "liniariza" oarecum frecventa de lucru a difuzorului?Montarea in incinta a unui difuzor, indiferent daca e woofer sau midrange, atrage dupa sine si o liniarizare in limite mai mari sau mai mici a caracteristicii de raspuns, astfel ca SPL-ul mediu scade cu cativa decibeli fata de valoarea data de producator.In general, cu cat incinta difuzorului este mai mare se poate obtine o linearizare mai buna, bineinteles intre anumite limite. Problematica atinsa este prea vasta si complexa pentru a fi abordata pe forum, aici. Link spre comentariu
sckump Postat Martie 1, 2008 Partajează Postat Martie 1, 2008 Eu ma gandeam ca ar aparea dimpotriva o amplificare a SPL-ului datorita undelor acustice reflectate si de incinta boxei. Oricum, mersi de raspuns. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum