zamfic Postat Februarie 13, 2005 Partajează Postat Februarie 13, 2005 Cum pot copia informatia de pe un PIC care este protejat la scriere? Link spre comentariu
bogdanm Postat Februarie 13, 2005 Partajează Postat Februarie 13, 2005 In teorie, nu poti. In practica, au incercat unii si zic ca au reusit, dar pare a fi destul de complicat si/sau secret. Aveam niste link-uri pe undeva cu un raport despre cat de eficienta e protectia in microcontrollere, dar l-am pierdut. Oricum, nu era chiar foarte simplu. Trebuia sa desfaci capsula PIC-ului si sa umblii la niste fuse-uri "ad labam". Operatiune care necesita ceva scule si este extrem de delicata. Link spre comentariu
zamfic Postat Februarie 16, 2005 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2005 am gresit trebuia spus protejat la citire nu la scriere. Astept alte raspunsuri .Multumesc anticipat Link spre comentariu
sifor Postat Februarie 16, 2005 Partajează Postat Februarie 16, 2005 Raspunsul este NU ! Mai clar !? Nu pot fi citite daca au fost scrise cu protectia activa ! Decit descapacite si cu scule grave de tot ! care costa mult mai mult decit sa scrii softul din nou !Don Mario Link spre comentariu
zamfic Postat Februarie 16, 2005 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2005 DECI sa inteleg nu pot copia softul de pe un PIC pe altul? :( Link spre comentariu
bogdanm Postat Februarie 17, 2005 Partajează Postat Februarie 17, 2005 Pai daca incerci sa faci un rezumat la ceea ce s-a spus aici, cam asta e concluzia. Cu un adaos: nu poti copia datele de pe un PIC protejat la copiere pe altul. Link spre comentariu
yo5oqa Postat Februarie 17, 2005 Partajează Postat Februarie 17, 2005 Si totusi cum se poate copia un PIC protejat la citire? :P (...glumeam...) Am cautat si eu mai demult si am gasit asta: http://www.cl.cam.ac.uk/~sps32/mcu_lock.html ... si mi se pare ca e destul de greu Link spre comentariu
Vizitator TheLast Postat Martie 2, 2005 Partajează Postat Martie 2, 2005 Se poate copia continutul anumitor PIC-uri protejate la citire. Depinde de tipul PIC-ului. 16F84 se poate copia mai usor decat 16F84A sau seria 16F87X, care are ecranata zona EEPROM-ului, respectiv a "fuse"-urilor, ceea ce-l face invulnerabil la atacul cu UV-uri a cipului decapsulat. Insa vine intrebarea "cat esti dispus sa platesti pentru acest lucru?". Daca esti intradevar disperat sa copii continutul unui PIC16F87X, care este protejat la citire, o poti face cu dispozitivul "Special Reader/Copier FLASHPIC II " care se gaseste de vanzare si la noi, la "http://www.xgsm.ro" la pretul de "numai" ... 361.500.000 LEI. Link spre comentariu
sifor Postat Martie 2, 2005 Partajează Postat Martie 2, 2005 Adica scrii softul din PIC de 100 X mai ieftin ! HA HA HA !Don Mario Link spre comentariu
Vizitator TheLast Postat Martie 3, 2005 Partajează Postat Martie 3, 2005 Daca programul din PIC-ul respectiv aprinde 3-4 LED-uri si regleaza intensitatea la un bec cu incandescenta da, iesi mai ieftin daca rescrii softul, insa daca PIC-ul respectiv este parte componenta a unui sistem de securitate, ce foloseste "chei" ce nu sunt tocmai publice (receivere satelit, telecomenzi, box-uri, dongle-uri,etc...) atunci copierea ramane o solutie... Oricum dispozitivele ce se gasesc pe piata nu sunt destinate amatorilor ce vor sa copie 1-2 pic-uri ci se adreseaza "piratilor" care vor sa cloneze la scara larga si sa produca (repede) zeci-sute de dispozitive cu pic-uri clonate... dar ajungem la limita legalitatii pe acest forum ;) Link spre comentariu
bogdanm Postat Martie 3, 2005 Partajează Postat Martie 3, 2005 Asta voiam si eu sa intreb ... astea chiar se vand "pe fata"? Nu sunt ilegale prin definitie? :shock: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum