Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

4x tda 7294

bogdan_2006

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

2

• Dr.L

2

• bogdan_2006

1

• mircea888

1

Top autori în acest subiect

trebuie 2 cate 2 in paralel apoi cele 2 blocuri rezultate puse in punte,asa obtii de 3x mai multa putere fata de un singur integrat,pe aceeas sarcinamai multe in paralel se pun doar daca scazi sarcina(mai putini ohmi),altfel nu obtii mai multa putere

Link spre comentariu

asa obtii de 3x mai multa putere fata de un singur integrat,pe aceeas sarcina

teoretic - de 4 ori mai multa putere

mai multe in paralel se pun doar daca scazi sarcina(mai putini ohmi),altfel nu obtii mai multa putere

corect si asta ..... dar te mai joci putin la tensiunea de alimentare si faci ceva ...
Link spre comentariu

teoretic da,dar practic nu prea :rolleyes: insa consuma de 4 ori mai multa energie,asta da :Dla punctul 2 eu mergeam pe ideea ca tensiunea e deja cea maxima permisa de intergat

Link spre comentariu

Daca socotesti investitia vei vedea ca la aceeasi bani poti construi un amplificatir cu finali mos-fet, in felul asta ai avantajul fiabilitatii, ai sanse sa ramina amplificatorul functional dupa o petrecere studenteasca!

Link spre comentariu

Avind in vedere ca un TDA7294 original ST e in jur de 20 lei, un amplif stereo cu cite 4 pe canal (sau de ce nu cite 10 :smt003 ), o sa coste ceva bani. Mai rentabil e sa faci unul cu piese discrete, iesi mai ieftin, dar e mai mult de munca. :smt006

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator livsubbas

eu am facut un amp cu 6x7293..si e ok...numa ca la +/-37 se cam incing ..partea buna e ca merge si in 4 omi la tensiunea asta fara probleme...si sincer se aude super ok si am forjat amplifu...dar de 7294 din cate stiu eu nu merge pus decat punte adica 2 bucati si atunci cu o alimentare de +/- 28 pt 8 omi..merge si mai sus alimentarea da tre sa ai racire bazata,si ceva circuite originale,si cum cele originale nu prea sunt...mai bine alimentarea mica..:)

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări