Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare frecventa

Vizitator luci4uta

Postări Recomandate

Vizitator luci4uta

Buna ziua. Sunt la primul meu post pe acest forum. Am (doar) 17 ani, insa sunt pasionat de electronica. Sunt novice dar ma descurc sa realizez circuite (simple intr-adevar) dar este timp sa invat de la voi cate ceva.Trecand peste introducere, m-am lovit si eu de o problema. Vreau sa schimb frecventa de emisie / receptie a unei masini cu telecomanda (am achizitionat-o pentru a modifica tot ce se poate pe parte electronica, dupa care va intra la "showroom". ), care functioneaza pe 27 MHZ. Stiu ca se poate realiza acest lucru, dar nu stiu cu ce sa incep, ce trebuie sa modific. Un sfat sau mai multe mi-ar prinde bine. Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MiniTehnicus

1

• Dr.L

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

depinde pe ce frecventa vrei s-o folosestiaici intervin mai multe chestii,printre altele frecv de 27mhz e libera,adica e legal sa emiti divesre chestii dar alte frecvente nudaca diferenta de frecvente e mare,mai bine schimbi partea de emisie-receptie cu totul

Link spre comentariu

Pentru inceput este bine sa cauti carti care trateaza subiectul, o sa gasesti schemele bloc precum si schemele detaliate ale emitatorului, receptorului si ale elementelor de actionare (servo-uri).Dupa ce te lamuresti cu functionarea poti incerca si modificari ale aparaturii, o sa ai mult mai mult succes fata de varianta in care pui surubelnita si invarti toate miezurile bobinelor si semireglabilele dupa care arunci aparatul la gunoi ca nu mai functioneaza. Fiecare statie de telecomanda vine cu setul sau de cristale de quartz.Pentru a trece la alta frecventa se schimba setul cu altul pe frecventa corespunzatoare.In banda de 27Mhz sunt cateva frecvente (canale ) alocate pentru folosirea statiilor de telecomanda pentru modele comandate.Mai multe detalii gasesti cu google si pe forumurile de aeromodelism, navomodelism si modele telecomandate.Din pacate nu am mai dat atentie de mult domeniului si nu mai sunt la curent cu noutatile, dar se folosesc statii de telecomanda digitale si servo-urile au inceput sa includa si microcontrolere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări