yo3ihg Postat Februarie 7, 2008 Partajează Postat Februarie 7, 2008 Salut! Schema nu esti completa, lipseste partea de acord. Cu cat capacitatea de filtraj e mai mare cu atat ai zgomote mai mici; tensiunea de filament nu e obligatoriu sa fie redresata, totusi unii sustin ca s-ar mai reduce zgomotele. Cat despre pinii tubului ai aici o schema http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_6j1p.html Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 nu cunosc configuratia pinilor lampilor. In schema sunt numerotate, dar nu stiu pe lampa cum sunt.arunca o privire AICI ca sa vezi foaia de catalog a tubuluiiar schema ta e de aici (siteul lui Aleks de pe forum) Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 Un proiect complet de radio FM http://www.jogis-roehrenbude.de/UKW-Pro ... chteil.htm Link spre comentariu
bogdan69 Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 Nu e corecta. iti trebuie 6,3V CC. Adica transformatorul trebuie sa debiteze 4,68V alternativ in sarcina( masurat cu un instrument comun). Link spre comentariu
yo3ihg Postat Februarie 8, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2008 daca ai doua tuburi 6j1p in circuit poti pune filamentele in serie si le alimentezi la 12V de la sursa, desi eu am incercat si cu 5V/filament si a mers doar ca s-au incalzit mai greu Link spre comentariu
yo3ihg Postat Februarie 8, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2008 chiar nu stiu cum e cu 12V la sursele de calculator, nu am incercat niciodata sa scot 24V, oricum ai mai multe iesiri de 12V, cred ca poti trimite una la filamente si alte doua iesiri catre anod. daca nu merge alimenteaza filamentele la 5V (in 3 min sunt calde) Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 Poti modifica sursa sa scoata 6,3v in loc de 5v, trebuie doar sa modifici valorile rezistentelor din divizorul de unde integratul ia tensiunea de referinta.Si daca modifici partea de secundar poti incerca o redresare cu dublare de tensiune sa obtii o valoare mai mare pentru tensiunea anodica.Mai multe informatii gasesti la Alimentatoare, sunt cateva topicuri care trateaza problema. Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 O mica precizare: instrumentul masoara valoarea eficace de Uef=6.3 v, inseamna ca valoarea de varf al tensiunii alternative este Uv=6.3 v x 1,41=8,88 v ! Valoarea la care se va incarca condensatorul in gol (daca redresez 6,3v in punte). Dar din tensiunea asta se scad de doua ori caderea de tensiune pe o dioda de si 2x0.64 v=1,28 v si caderea pe rezistenta interna a trafo (aprox 0.2 v ). Deci, 8.88-1,28-0,2=7.2v cc in sarcina! Cam mult... Deci, ca sa avem 6,3 v cc in sarcina pe condensator, va trebui sa avem 7.78 v (valoarea de varf a tensiunii alternative) ca suma formata din 6.3 v(Uv) + 1,28 v + 0.2 v. Deci, tensiunea secundara efectiva va fi de Uef=7,78/1,41=5.51 v (am considerat rezistenta interna de 0.2 Ohm si curentul secundar de 1 A). 5.51-5.67 v (Uef) in secundar, cam pe aici... Dar la curenti mari conteaza orice rezistenta pe traseu... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 9, 2008 Partajează Postat Februarie 9, 2008 Se vede ca nu ai facut practic ce spui :goodman: , niciodata din 6,3V ca se obtin mai mult de 5,8-5,9V cc , peste 6V numai cu diode Schottky. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Februarie 9, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2008 skaarj pune totusi o schema de astabil ca nu gasesc, ms :smt003 Link spre comentariu
wwilly Postat Februarie 10, 2008 Partajează Postat Februarie 10, 2008 Fara tensiune anodica...???!!! Si oare cum comvingi electronii care stau si se plictisesc acolo pe catod sa "sara" pana pe anod... Sau se vor prajii la talpi de la catodul incins si o sa sara de bunavoie??? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 Pentru anodica mai simplu ar fi sa procuri doua transformatoare mici, din alea folosite in incarcatoarele telefoanelor mobile si sa folosesti al doilea transformator ca ridicator de tensiune. E mai simplu, nu ai nevoie de alte componente electronice. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum