Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio FM 6j1p

yo3ihg

Postări Recomandate

nu cunosc configuratia pinilor lampilor. In schema sunt numerotate, dar nu stiu pe lampa cum sunt.

arunca o privire AICI ca sa vezi foaia de catalog a tubului

iar schema ta e de aici (siteul lui Aleks de pe forum)

Link spre comentariu

daca ai doua tuburi 6j1p in circuit poti pune filamentele in serie si le alimentezi la 12V de la sursa, desi eu am incercat si cu 5V/filament si a mers doar ca s-au incalzit mai greu

Link spre comentariu

chiar nu stiu cum e cu 12V la sursele de calculator, nu am incercat niciodata sa scot 24V, oricum ai mai multe iesiri de 12V, cred ca poti trimite una la filamente si alte doua iesiri catre anod. daca nu merge alimenteaza filamentele la 5V (in 3 min sunt calde)

Link spre comentariu

Poti modifica sursa sa scoata 6,3v in loc de 5v, trebuie doar sa modifici valorile rezistentelor din divizorul de unde integratul ia tensiunea de referinta.Si daca modifici partea de secundar poti incerca o redresare cu dublare de tensiune sa obtii o valoare mai mare pentru tensiunea anodica.Mai multe informatii gasesti la Alimentatoare, sunt cateva topicuri care trateaza problema.

Link spre comentariu

O mica precizare: instrumentul masoara valoarea eficace de Uef=6.3 v, inseamna ca valoarea de varf al tensiunii alternative este Uv=6.3 v x 1,41=8,88 v ! Valoarea la care se va incarca condensatorul in gol (daca redresez 6,3v in punte). Dar din tensiunea asta se scad de doua ori caderea de tensiune pe o dioda de si 2x0.64 v=1,28 v si caderea pe rezistenta interna a trafo (aprox 0.2 v ). Deci, 8.88-1,28-0,2=7.2v cc in sarcina! Cam mult...

Deci, ca sa avem 6,3 v cc in sarcina pe condensator, va trebui sa avem 7.78 v (valoarea de varf a tensiunii alternative) ca suma formata din 6.3 v(Uv) + 1,28 v + 0.2 v.

Deci, tensiunea secundara efectiva va fi de Uef=7,78/1,41=5.51 v (am considerat rezistenta interna de 0.2 Ohm si curentul secundar de 1 A).

5.51-5.67 v (Uef) in secundar, cam pe aici... Dar la curenti mari conteaza orice rezistenta pe traseu...

Link spre comentariu

Fara tensiune anodica...???!!! Si oare cum comvingi electronii care stau si se plictisesc acolo pe catod sa "sara" pana pe anod... Sau se vor prajii la talpi de la catodul incins si o sa sara de bunavoie???

Link spre comentariu

Pentru anodica mai simplu ar fi sa procuri doua transformatoare mici, din alea folosite in incarcatoarele telefoanelor mobile si sa folosesti al doilea transformator ca ridicator de tensiune. E mai simplu, nu ai nevoie de alte componente electronice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări