Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer home-made

dj_steel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj_steel

8

• Mihai Cimpoeru

5

• mircea888

1

• ddeliciu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Se aude bine dar l-am auzit doar cu un port de bass,astazi ca l-am acoperit cu mocheta i-am mai facut inca o gaura pentru ca vajaia cu una singura,maine cand se va usca prenandezul il voi testa(pacat ca nu am mai mult de 20 de w)

Link spre comentariu

Cu tuburile alea 2 incinta e acordata pe la 35 hz , destul de jos .Daca vezi ca difuzorul nu mai poate si are cursa mare dar nu se aude mare lucru, mai taie din ele ca sa acordezi incinta mai sus, cam 5 cm pt 40 hz. :smt039

Link spre comentariu

Pentru moment lasa-le asa !Cand faci rost de un amp mai puternic il asculti si daca ti se pare ca difuzorul face curse mari dar nu prea se aude cine stie ce , atunci mai tai din ele !Oricum parerea mea, 120l e cam mult pentru un difuzor de 12 ! :partyman:

Link spre comentariu

faza e ca le-am asc la 20w cu tuburile asa cum sunt,si se auzea ca un butoi,tremura tot dar nu se auzea basu,acu am taiat 5 cm din fiecare si se aude acceptabil,dar tot mai bine se auzea cu un singur port(defapt era doar gaura in pal) :weedman:

Link spre comentariu

Cand aveai doar gaura de 8 cm diametru si 18mm lungime incinta era acordata tot la 40 hz !Deci cam ce ai acum !Prerea mea , daca ai timp chef si bani, e sa faci o cutie de 55l (50x35x50 cm dim ext) la care sa pui 2 tuburi de 8 cm diametru si 28 cm lungime ,sau doar un singur tub de 8 cm diametru si 10 cm (prin care probabil aerul o sa sufle destul de tare ).Si pe toti peretii incintei lipesti vatelina de circa 5 cm grosime !

Link spre comentariu

Prea tarziu.am taiat din fiecare 5 cm cum mi-ai spus si se aude binishor,cutia nu cred ca o s-o mai modific la cata munca am depus pentru ea,cred k o sa adaug si ceva material fonoabsorbant in viitorul apropiat.Daca mai tai din porturi se va auzi si mai bine?

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru sfaturi,azi am lipit definitiv porturile si probabil maine o sa pun material fonabsorbant si o sa va spun rezulatatele :smt039 :smt039 :smt039 :smt039 :smt039 Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări