Vizitator saureign Postat Februarie 6, 2008 Partajează Postat Februarie 6, 2008 Salutare! Am de ales intre 2 amplifuri digitale Onkyo: A-9355 (38w/ch la 8 ohm) si A-9555 (100w/ch la 8 ohm) http://www.eu.onkyo.com/indices/index_com_en_53538.html pt o pereche de dif B&W DM602 S3 (25-120w/ch la 8 ohm) http://www.soundonsound.com/sos/Jul02/a ... m602s3.asp pt o camera normala 7/4m care dintre ele ar merita si de ce? Multumesc Link spre comentariu
hugo Postat Februarie 6, 2008 Partajează Postat Februarie 6, 2008 Banuiesc ca se aud cam la fel la acelasi nivel sonor insa personal prefer ca amplificatorul sa fie mai puternic decat "boxele". Parca sunt mai bine "conduse" insa nu m-am jucat cu asa minunatii ce vrei sa-ti cumperi(hm... recieverul si boxele mele abia "cantaresc" cat o boxa dorita de tine... daca ma gandesc valoric). Link spre comentariu
Vizitator saureign Postat Februarie 6, 2008 Partajează Postat Februarie 6, 2008 exista o preconceptie cum ca ampliful ar tb sa aiba jumatate din puterea boxeloreu tin DM602s3 cu un receiver 2*50w la 8 ohm (scos la vanzare, inclusiv aici) care suna bine (putin cam agresiv pe inalte, unde amesteca la un moment dat sunetele), insa am componente Onkyo si vreau sa fac o linie completa; auzisem despre Onkyo ca ar amplifica "moale", ceea ce inseamna ca s-ar potrivi cu b&w, mai agresive de felul lor Link spre comentariu
hugo Postat Februarie 6, 2008 Partajează Postat Februarie 6, 2008 Hm... nu am auzit de preconceptia de care zici...Din ce am vazut pana acum, o statie mai pirpirie(nu e regula) si niste boxe mai viguroase inseamna un bas mai putin controlat si mai mult uruiala. Insa cum boxele de care zici tu banuiesc ca se descurca bine intre 25-120W cred ca e ok si amplificatorul mai putin puternic.Hm... ceva cu lampi ai incercat? O sa ai un sunet un pic mai lent si mai calduros, bun pe vremea asta. Link spre comentariu
Vizitator saureign Postat Februarie 6, 2008 Partajează Postat Februarie 6, 2008 multumesc pt cele scrise pana acum, eram interesat sa cunosc opinii fundamentate despre potrivirea amplif-boxeincep sa ma hotarascn-am incercat lampa din comoditate (vreau o singura telecomanda pt 3 componente) Link spre comentariu
hugo Postat Februarie 6, 2008 Partajează Postat Februarie 6, 2008 Opinii fundamentate... cam greu sa gasesti pe careva cu B&W si Onkyo in curte. Eventual chiar modelele pe care le doresti.Cum sunt din aceeasi gama cele doua amplificatoare banuiesc ca nu sunt diferente mari in sunet (daca nu ma gandesc la putere) insa prefer ceva mai puternic(nu ma refer sa fie musai mai puternic decat boxele). Nu ma obliga nimeni sa dau la maxim ca sa-mi afum boxele. Link spre comentariu
Vizitator saureign Postat Februarie 6, 2008 Partajează Postat Februarie 6, 2008 din punct de vedere al fidelitatii sunetului, e nevoie - in general, nu numai in cazul potrivirii dintre B&W si Onkyo - de aceeasi putere sau merge un amplif ceva mai slab? Am inteles ca e ok sa ai amplif de 100w la boxa de 120w, dar s-ar descurca si cun amplif de 70w dpdv al calitatii/fidelitatii sunetului (sau poate chiar mai slab)? Link spre comentariu
hugo Postat Februarie 6, 2008 Partajează Postat Februarie 6, 2008 Nu e nevoie de potrivirea puterilor pentru fidelitate. Insa sa nu fie nici o diferenta prea mare. Un difuzor de 100W si un amplificator de 20W nu inseamna ca se aude rau. Depinde de constructia amplificatorului si cea a boxei/difuzorului. Problema apare cand asculti la un nivel sonor mai mic. E posibil ca basul sa fie foarte slab si/sau nedefinit. De aceea prefer un amplificator mai puternic(nu are nimic daca e mai puternic decat difuzorul... nu trebuie sa dai la maximimum) pentru un sunet mai definit la volum mai mic. Hm... pareri neargumentate tehnic, doar simple pareri.Din cate inteleg din specificatiile boxelor e nevoie de minim 25W pentru a le face sa cante bine. Deci nu cred ca e o problema daca te opresti la amplificatorul de 38W. Link spre comentariu
Vizitator saureign Postat Februarie 6, 2008 Partajează Postat Februarie 6, 2008 ok, multumesc pentru opinii. Apreciez.Rezulta ca oricum, cel mai bine ar merge ampliful puternic. Link spre comentariu
Vizitator saureign Postat Februarie 18, 2008 Partajează Postat Februarie 18, 2008 alte opinii? Link spre comentariu
MihaiGSM Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 personal as merge pe amplif-ul cu puterea mai mare. Chiar daca nu ii vei folosi puterea maxima, va avea alta rezerva de putere. Link spre comentariu
Vizitator saureign Postat Februarie 20, 2008 Partajează Postat Februarie 20, 2008 gata, m-am convins; amplif-ul cu puterea mai mare e ceea ce trebuie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum