daniel_smd Postat Februarie 6, 2008 Partajează Postat Februarie 6, 2008 am realizat o placa de dezvoltare cu un ATTiny 2313, si am reusti sa il programez, totul mergea bine, apoi un coleg s'a jucat in "Configuration si security bites", si acum nu mai reusesc sa il programez, sa citesc ce e pe e, etcl. Imi da eroarea: "Device missing or unknown device(-24)". Pecizez ca folosesc PonyProg 2.07c . E posibil sa fie ars ci? daca nu , ce trebuie sa fac? Link spre comentariu
Laci Postat Februarie 6, 2008 Partajează Postat Februarie 6, 2008 Poate ati setat bitul de external clock, sau reset disable, si atunci nu mai poti face nimic cu programator ISP, iti trebuie alt programator (paralel), iti recomand sa cumperi alt controller Link spre comentariu
daniel_smd Postat Februarie 6, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2008 Poate ati setat bitul de external clock, sau reset disable, si atunci nu mai poti face nimic cu programator ISP, iti trebuie alt programator (paralel)conteaza daca programatorul e serial sau paralel? nu in ISP se conecteaza? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2008 Partajează Postat Februarie 6, 2008 In afara de ISP, care este modul serial de programare, mai exista si modul paralel, cu alte fire decat cele pentru ISP.Programarea seriala poate fi dezactivata daca setezi corespunzator bitii de status de care ti-a spus Laci mai inainte.Programarea paralela nu poate fi dezactivata nicicum. E sigura dar incomoda.P.S. Aici notiunea de programare seriala sau paralela se refera la microcontroler si nu are legatura cu conectorul din calculator (LPT sau RS232) la care se leaga programatorul. Link spre comentariu
daniel_smd Postat Februarie 6, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2008 In afara de ISP, care este modul serial de programare, mai exista si modul paralel, cu alte fire decat cele pentru ISP.Programarea seriala poate fi dezactivata daca setezi corespunzator bitii de status de care ti-a spus Laci mai inainte.Programarea paralela nu poate fi dezactivata nicicum. E sigura dar incomoda.P.S. Aici notiunea de programare seriala sau paralela se refera la microcontroler si nu are legatura cu conectorul din calculator (LPT sau RS232) la care se leaga programatorul.Asta nu stiam.Programatorul paralel este download/file.php?id=14291 ?, este pt ponyprog? sa nu ma omor degeaba. Link spre comentariu
wingless Postat Februarie 6, 2008 Partajează Postat Februarie 6, 2008 Nu ala este tot un prog serial. Programatorul paralel. Uite aici iti explica mai bine si iti arata si un programator paralel. http://elm-chan.org/works/avrx/report_e.html Link spre comentariu
Vizitator alxgan Postat Martie 18, 2008 Partajează Postat Martie 18, 2008 Am patit si eu asa cu un ATMEGA16 si spre rusinea mea am reusit si a doua oara cu un ATMEGA128... Rezolvarea e relativ simplata. Scoate oscilatorul (in caz k ai pus si nu folosesti pe cel intern), si conecteaza un generator de semnal dreptunghiular (5Vcc) pe pinul XTAL1, seteaza Pony la viteza cea mia mica si reprogrameaza biti de clock, reconecteaza oscilatorul si gata :smt003 Generatorul de semnal poate fi un 555 sau un alt avr cu un pin programat ca iesire. Ex. avr: DDRxn = 1;for (;;){ PORTnx = 1; //adauga un delay PORTnx = 0;} Link spre comentariu
Laci Postat Martie 18, 2008 Partajează Postat Martie 18, 2008 Ex. avr: DDRxn = 1;for (;;){ PORTnx = 1; //adauga un delay PORTnx = 0;} Lasa ma sa te corectez! for (;;){ PORTnx = 1; //adauga un delay PORTnx = 0; //adauga un delay, altfel starea de 0 este foarte scurta, cam 1 clk!}Sau o varianta mai evoluata, ca togglingul nu se face asa ca odata setezi pe 1 si dupa la 0,si nici nu setezi un intreg port daca ai nevoie de un bit!/* Codul este scris pentru winavr */#define CLK_PIN 3#define DELAY 250/* Frecventa oscilatorului, in cazul in care folosesti numai _delay_loop_1, _delay_loop_2 nu este obligatoriu, totusi o sa ai un warning */#define F_CPU 8000000UL#include //.... void main(void) ... etc DDRx |= (1< Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum