Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pistol de lipit romanesc sau polonez.Care este mai bun ?

doru3160

Postări Recomandate

Acum 11 minute, misuraelectronic a spus:

tot  ce  este  mai  sus ...sint  pistoale  cu  apa !  eu  am  varianta  Radioprogres facuta  pt  export ...

Eu nu știu dacă era careva care să-și închipuie că puteați lucra cu panaramele pt piața internă. Numai noi ne-am chinuit 50 ani cu pistoale cu apa de 100w, dar doar pt că nu ne ridicam la standarde mai înalte. Asta-i viața, fiecare cum poate. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

16

• silmicii

9

• PavelR

8

• franzm

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ei  ,na ... nici  chiar  asa !  primele  pistoale  cu  care  am  lucrat  tot  de  100 w  au  fost ... pe  acesta  am  pus  mina  acum  vreo  3...4 ani  , cind  l-am  cumparat din  Bucuresti  de  la  dl Radu53  de  pe  forum ... avea  cablu  de  alimentare  shuko  pinzat  , dar  l-am  schimbat  instant  cu  unul  negru clasic , cu  2  fire  , made  in  RSR  de  pe  vremuri ... aveam  eu  niste  cabluri  noi-noutze ... i-am  pus  carcasa  noua , i-am  majorat +  filetat  gaurile  de  la  ansa  la  M4 , ansa  noua  , beculetz  de  6,3  volti  nou  +  protectia  aceea  beige  a  becului ,  presetupa  din  cauciuc  nou noutza  ... si  gata  jucarika  ...

marea  surpriza  a  fost  cind  l-am  dus  la  un  bun  prieten  bobinator  ca  sa  ii  rebobinez --- asta  doar  dintr-un  capriciu , pt  ca  era  bun --- primarul ... mi-a  zis  asa  dupa  citeva  zile ... stai  in  banca  ta , ca  este  beton  de  beton ... nu  are  sens  sa  ti-l  rebobinez  degeaba , si  in  plus  de  asta  , are  tole  de  permalloy , asa  ca  are  putere  mai  mare  decit  unul  obisnuit  ...

aveam / am  si  acum  o  priza  programabila Velleman din  Germany ,  cu  powermetru  de  maxim  3kw  inclus  si  i-am  facut  proba  in  secunda  2 ...

la  cel  de  uz  intern -- pt  ca  am  2  bucati  -- , am  obtinut  o  putere  maxima  instantanee  de  98,6w ... iar  la  acesta  cu  permalloy  am  obtinut  149,6w ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Andrei24 a spus:

M-a gandesc... si caut sa cumpar trecere de la bratele RP la sistemul prindere cu penseta. Am scurtat deja de doua ori bratele pentru ca s-au sticat filetele de prindere a ansei.

Pai nu era mai simplu sa inserati 2 suruburi de 2,5 sau 3mm avand filetele orientate spre exterior si un izolator intre captele lor. Asa am procedat in trecut cu pistoalele romanesti si din cand in cand mai schimbai piulita ce se rotunjea.

Link spre comentariu

M2,5mm e cam firav la cât trebuie strâns pt contact ansa. Am montat M3 și M4, cu cap îngropat, și piulitele spre exterior. E puțin mai incomod de strâns o piulița față de un șurub, dar asigură strângere bună, și nu trebuie scurtata bara. Se schimbă piulitele sau din când în când șuruburile, dar bara rămâne neatinsă. E dificil de sudat autogen pt că nu toată lumea are la îndemână tot ce trebuie, dar dacă ar fi posibil, ar putea fi sudate în capul barei doua pastile din metal mai tenace decât cuprul din bara, cu filete M3 sau 4 și atunci ar fi cumva mutata problema în timp. Acum au apărut niște tije pt sudura la temperatura scăzută. Nu e cositor, deși seamănă. Am luat de la chineji niște sârme din astea, dar nu am apucat să fac probe. Cică nu trebuie decapant, prinde pe orice suprafață, și seamănă cu alamirea. Sudura ar fi mai trainica decât cositorirea, și cred ca suficient de rezistentă pt ce ne trebuie la prinderea ansei. Trebuie sa iau o butelie de gaz, sa vad dacă merge doar la flacăra de lampă cu gaz. 

Link spre comentariu

Am găsit pe interior un marcaj ce seamănă cu o dată de fabricație... 04.97

IMG-20250304-114758-edit-981352938320588

Nu-mi dau seama dacă e cel de Oradea, pt că știu că a fost și unul din ăla, sau fac eu o confuzie. 

Cam asa arată la interior. Secundarul este cu sârmă de 3mm diametru. 

IMG_20250304_114309_edit_981061399114918

L-am cautat după indicativ și vad ca inca se vinde, cu prindere ansa cu șurub sau cu mandrina

https://www.dedeman.ro/ro/pistol-de-lipit-cu-fludor-sma-sg-109-100-w/p/1020581?srsltid=AfmBOop8aZiH8wharYriWut8DO2dTiiAKiusVPShyvf9CiLlNphcOpB0

Ieftin, sub 100 lei. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări