doru3160 Postat Februarie 24 Partajează Postat Februarie 24 Am tot testat și eu diverse modele, și dacă la ergonomie, carcasa și alte criterii am găsit mai bune, la capitolul traf și fiabilitate nu. În ce privește review urile de pe emag, eu totdeauna am avut rezerve, și am făcut o medie în ce le privește. Mai sunt unii care iau bani pt asa ceva, ca să nu zic, alții au o vârstă la care experienta nu e capitolul forte în activitatea lor. Am mai cumpărat eu și pompa de fludor din dede, doar că să mă conving cât e de bună, după spusele unora. Și crede-mă, nu m-a dat pe spate. Poate oi fi eu mai mofturos, dar după 50 ani de ținut pistolul în mână, în 74 am cumpărat primul pistol de lipit, cu 180 lei, cred că mi-am câștigat dreptul la o părere. O sa cumpăr și un polonez din asta, și ma conving. Am mai avut un model cu ansa din aliaj, care incalzea instant, și când am trecut la ansa din cupru, incalzea mai mult bobinajul decât ansa. Dar, nu contrazic, pistoalele poloneze și chiar cele rusești erau bune și înainte de 90, doar că erau mai scumpe și mai greu de găsit. La câte au rămas în serviciu, mă mir cum de nu a apărut și varianta elastică a carcasei Radio progres. Măcar una printata. E bine că totuși se găsește varianta din ebonita, ieftină. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 24 Partajează Postat Februarie 24 Bachelita! Ebonita nu-i ieftina deloc. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 24 Partajează Postat Februarie 24 Confuzia asta este întreținută și de diversele articole de pe net, unde sunt prezentate carcase de pistol de lipit și dulii din ,,ebonită,,.În plus, cele două materiale sunt asemănătoare ca aspect.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 24 Autor Partajează Postat Februarie 24 1 oră în urmă, franzm a spus: Bachelita! Ebonita nu-i ieftina deloc. Ok, scuze. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 25 Partajează Postat Februarie 25 Este foarte bun, recomand. Carcasa este dintr-un plastic flexibil, rezista mult mai bine cand cade de pe masa. Si pretul este foarte bun, 150 lei. Are intrerupator serios, nu lamela care se indoaie dupa un timp. Are LED. Parerea mea este ca merita cu prisosinta banii. Link spre comentariu
doru3160 Postat Miercuri la 08:15 Autor Partajează Postat Miercuri la 08:15 La 25.02.2025 la 10:53, Ovidanie a spus: Este foarte bun, recomand. Parerea mea este ca merita cu prisosinta banii. Venind de la cineva cu experiență, care îl folosește, devine credibil. Nu îl mai cumpăr, pt că am destule de radio progres, și acum sunt convins că e ok, dar având în vedere cât cer unii pe legendele astea de pistoale românești , merita cumpărat unul polonez. Eu de când mi-am făcut stoc de carcase, parcă nici nu am mai spart asa multe, și nici nu mai am bandajate sau carpite cu poxipol... E drept ca nici nu mai folosesc exclusiv numai pistol. În ce privește ansele alea de cumpărat, doar pt praștie cu scoabe sunt bune, sau pt pirogravat. Am cumpărat și eu odată, la grămadă cu alte produse, fără să realizez cât de mici sunt. Dacă scazi măcar 5mm pt prindere, ramai cu nimic pt lucru... Mai bine conductor din cupru de 2mm diametru, și te-ai scos. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Miercuri la 19:28 Partajează Postat Miercuri la 19:28 Carcasele alea de bachelită sunt punctul slab al pistoalelor de lipit Radioprogres. Am văzut la un amic, carcasa carpită cu țesatură din fibra de sticla lipită cu rașina aferentă. Mici măcar nu avea toate bucățile carcasei, erau doar așa, fragmente, cat sa-și pastreze forma. Cică pistolul ăsta "Radioprogres" este copie după unul rusesc, mi-a spus cineva din Ucraina. Carcasa are alt model pe exterior, dar piesele sunt interschimbabile. Link spre comentariu
cmariuss Postat Miercuri la 19:57 Partajează Postat Miercuri la 19:57 Se gasesc carcase din ebonita la 18-26 lei. Am lipit pe carcasa cate un microintrerupator limitator de cursa. Carcasa vine fara acel buton alb. Link spre comentariu
silmicii Postat Ieri la 04:25 Partajează Postat Ieri la 04:25 La 26.02.2025 la 21:28, Ovidanie a spus: Carcasele alea de bachelită sunt punctul slab al pistoalelor de lipit Radioprogres. Cică pistolul ăsta "Radioprogres" este copie după unul rusesc, mi-a spus cineva din Ucraina. Carcasa are alt model pe exterior, dar piesele sunt interschimbabile. Adevarat.Am ambele modele. Pe cel romanesc il am in cutia originala cu surubelnita de lemn si instructiuni de folosire. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ieri la 11:00 Partajează Postat Ieri la 11:00 Interesant...Eu am cumpărat 2 pistoale Radioprogres şi n-am avut nicio şurubelniță de lemn!Ce-i aia? Link spre comentariu
silmicii Postat Ieri la 11:22 Partajează Postat Ieri la 11:22 (editat) E surubelnita pentru strans suruburile care prind ansa.Manerul este de lemn, evident... Editat Ieri la 11:23 de silmicii Link spre comentariu
silmicii Postat Ieri la 11:34 Partajează Postat Ieri la 11:34 M- a costat destul de mult, dar nu am mai vazut nicaieri asa ceva: https://imgur.com/a/yRMl6mc Link spre comentariu
Spitfire Postat Ieri la 11:44 Partajează Postat Ieri la 11:44 La 24.02.2025 la 8:23, franzm a spus: Bachelita! Ebonita nu-i ieftina deloc. Bachelita nu exista, stimate, domn, lacul de Backeland e disparut din peisaj din anii `60, cu lacul ala se impregnau pulberi sau hartie si rezulta acel material-total incasabil, dar foarte toxic, din cauza fenolformaldehidei cancerigene. https://ro.wikipedia.org/wiki/Bachelită Pistoalele de lipit au carcasa din ebonita, adica cauciuc natural supervulcanizat cu mult sulf. https://ro.wikipedia.org/wiki/Ebonită Link spre comentariu
silmicii Postat Ieri la 11:54 Partajează Postat Ieri la 11:54 Nu erau telefoanele de campanie in carcasa de bachelita? Link spre comentariu
PavelR Postat Ieri la 12:44 Partajează Postat Ieri la 12:44 S-a mai discutat această problemă de multe ori . Ebonita nu e rezistentă la temperaturi ridicate, se înmoaie foarte ușor . Carcasa pistonului de lipit e făcută din bachelită Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum