Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Export fisier stl in 2 culori

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniels

4

• vghesm

2

• Stefan

1

• Bandi Szasz

1

Top autori în acest subiect

La 03.03.2025 la 14:20, daniels a spus:

Am facut in tinkercad un stl in 2 culori. Cand vreau sa generez g-code nu il mai vede in 2 culori.

Cum fac sa pot exporta stl in 2 culori?

F-r-titlu.png

Cu ce slicer ai încercat?

Link spre comentariu

Formatul STL nu stie nativ de culori, cel putin asa era ultima data cand m-a interesat treaba asta. Incerca si in alt format de fisier precum OBJ daca programul imprimnatei (slicer-ul) stie de el.

Link spre comentariu

Am facut o masca pt o sursa de alimentare. Nu am reusit sa printez cu 2 capete. Am facut literele separat, dar nu intra in locurile lor.

Masca e perfect lucioasa dar se vad urmele cum a trecut capul. Am sa fac o masca de culoare alba, poate nu mai sunt asa vizibile acele urme.

20250308-174001.jpg

Link spre comentariu

Nu o sa iasa nici o data atat de plat si uniform ca cutia de plastic facut prin injectie. Eu personal prefer sa folosec "Powder-coated Print Sheet" in loc de cele netede cu PEI si iese piesa cu acel "model de punctulete", nu mai este lucioasa si nu se vede de loc ca a fost de fapt printat.

Cand vrei ca 2 piese printate sa se imbine intre ele, in cazul de fata literele sa intre in fatada trebuie sa lasi in functie de imprimanta un mic "joc/spatiu" intre cele 2 piese. La Prusa cu duza de 0.4mm eu las 0.25mm daca vreau sa intre usor sau 0.2mm daca vreau sa necesita putina presiune la imbinare. La tine are trebuii sa printezi literele mai mici cu 0.2mm probabil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări