Vlad20 Postat Vineri la 12:16 Partajează Postat Vineri la 12:16 Construcția mea are la baza acest suport de la Proxxon. si o masa de aluminiu Wabeco. Nici una dintre ele nu oferă precizie adevărată nu e vreo mașina făcută de Aciera. Am ales să umplu aproape toate golurile cu amestec de ciment hidraulic sau rășină + nisip din suportul Proxxon, masa nu probabil v-a fi schimbată cu una chinezească sau una Proxxon din fontă. Axul / Bara este încă goala tot trag speranțe să găsesc una plină dimensiunile potrivită, dar cel mai probabil va fi umplută cu rășină și diverse... fiare. Ca motor folosesc freză proxxon 100W/230V (imi scapă numele modelului). In momentul acesta motorul este veriga slabă. întră repede in rezonanță rulmenții (?) "huruie" iar freza de carbură... nu are zile multe. Inainte să o "ingreunez" am rupt (explodat) 3 freze în doar cateva minute de lucru se ciobeau aproape instant si folosind intrări minime Eg 0.1 adâncime si cca 25-40% din diametrul frezei (3mm). Mă gândesc să nu achiziționez o freza kress sau cele doua modele de la proxxon cu prindere pe 43mm, ci cu puțin ajutor să am asa ceva, folosind o axa cu pense ER chinezească (er20 diametru 20mm si 200mm lungime) rulmenți conici tot China 32904 20x37x12mm - lucruri care se pot upgrada in timp, si un motor brushless RC folosind o transmisie prin fulii si curele ... tot de acolo :)) De ce am ales asta? dimensiunea mică și bugetul limitat. Am totusi nevoie de cateva sfaturi privind proiectarea și desigur ajutor in construcția "spindel-ului" . 20000_Proxxon.webp Link spre comentariu
Vlad20 Postat Vineri la 12:35 Autor Partajează Postat Vineri la 12:35 Am deja axul dar doar un singur rulment :)) atât mi-au trimis chinezii Materiale pentru spindel "ioc" , cred totusi că merge orice "teavă de gard" datorită forțelor relativ mici si pentru ca din toate punctele de vedere ar fi deja cea mai rigida parte din mașină. Mesele Wabeco... sunt destul de proaste au joc mare in mecanism și sunt o absolută pacoste de reglat "giburile" fiind practic invers. chiar și asa pentru mine, acum, sunt OK, pe lungime am o diferentă maxima de cca 0.3 iar lătime tot atat fiind adâncită in mijloc. dar ok. (găurire PCB-frezare măști pentru aparate mici-butoane-si alte parți mici din neferoase) EG in momentul ăsta am putut modifica pilite T din oțel și fabrica din bara pătrata pilulite T tot din oțel-destul de bine , cred, pentru o freza din mai mult nisip decât metal Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Vineri la 13:00 Partajează Postat Vineri la 13:00 Interesant proiectul.... Dar totuși,spindel cu antrenare prin curea nu prea cred....nu va avea viață lungă. Tot ce am văzut cnc cu frezare(scule serioase),nu aveau antrenare prin curea la spindel. Poate chinezii fac așa ceva,nu știu. Avea cineva mai demult la vânzare pe OLX ceva freze Kress,tipul 1050Fme-1,de 1050w,reglaj turație 5000-25000,prindere 43mm,la preturi foarte bune. Mi.am luat și eu una,cu o mica problema,nu are butonul de blocare ax pentru desfăcut penseta,dar cum o folosesc doar ocazional nu a fost o problema. Vânzătorul mi-a zis asta de la inceput.Oricum a costat vreo 250 lei,deci se merita sigur. Link spre comentariu
Vlad20 Postat Vineri la 18:38 Autor Partajează Postat Vineri la 18:38 Nu îmi plac cele kress... Mai bine spus nu imi place prețul bucșelor și nici cu sunt făcute. Iar pentru cca 1300lei cat e una nouă, mai bine mă uit spre cele proxxon ce au pensă ER15. Desigur 250lei e un preț super Merge foarte OK pe curea, cu curele funcționează si masinile mari. știum sigur că am văzut ceva curele de la gates (GT?) cu o lătime de poate 20mm, învârtit de un motor asemanător ăstuia https://hobby-sports.com/products/firma-2-in-1-brushless-crawler-motor-esc-1400kv-spektrum-spmxsem1040a?pr_prod_strat=e5_desc&pr_rec_id=2021d3625&pr_rec_pid=7078707724453&pr_ref_pid=8500706050289&pr_seq=uniform Cred că mă îmi satiface toate poftele de prelucrare. Axul arată foarte bine Am dat din nou comandă la chinezi pentru rulmenți... Stiam un magazin care vinde plăci de aluminiu rămase de la alte comenzi -imi aduc eu aminte- probabil voi lua de acolo material pentru suportul motor-spindle cat si pentru alte frecții... Material pentru corp nu am idee, spre să aibă strungarul... sper să se poată strungii și un filet pe axul er20 :)) 1 Link spre comentariu
mihaighe Postat 11 ore în urmă Partajează Postat 11 ore în urmă Este Kress pe OLX nou la 350 lei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum