Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mocheta....

Vizitator |nfinity

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

3

• titro

1

Top autori în acest subiect

De ce sa sune de kko daca e bass reflex?Mocheta in interior nu stiu la ce ar folosi...ca si fonoabsorbant nu si-ar face efectul decat la frecvente medii, iar in cazul unui subwoofer efectul ar fi 0, inafara de cazul in care astupa portul de bass reflexFonoabsorbantul se pune in bass reflex ca sa prinda undele stationare ce pot aparea in cutie, singura unda stationara va fi rezonanta cutiei, restul armonicilor ar trebui oprite pt a avea un raspuns cat mai liniar.In cutie inchisa bagi mult fonoabsorbant ca sa omori unda creata de spatele difului

Link spre comentariu

Am scris sus..ca fonoabsorbant pui in bass reflex ca sa opreasca rezonantele armonice cu fundamentala inafara de fundamentala la care este acordat bass reflexul, deci pui putinDeci are rol...eu zic sa studiezi exct ce i bass reflexul si o sa vezi la ce e bun...eu am explicat deasupra care i faza...citeste mai atent

Link spre comentariu

Poate nu m-am exprimat bine...Ce vroiam sa zic e ca e vorba de rezonanta cutiei care trebuie pastrata la bassreflex si atenuata la cutiile inchise. Principiul de fucntionare al bassreflexului e pe undeva pe aici pe forum...am pus ceva link unde explica clar...si am avut si un curs de fizica despre asta..deci stiu despre ce e vorba...Dar pe langa rezonanta aia apar si unde stationare formate intre peretii incintei care strica tare liniaritatea sistemului, si aici intervine fono-abs care preia energia mecanica de la undele elastice si le transforma in caldura.de armonici am vrut sa zic ca se creaza intre 2 pereti o fundamentala si armonicile superioare, care desi sunt de amplitudine mai mica se aud din cauza sensibilitati urechii la frecventele mai mari.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări