Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie radio SDR (Software Defined Radio) PORTABIL

Kostas1

Postări Recomandate

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaiaurul

13

• Kostas1

9

• YO9IBC

8

• Ovidanie

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1 oră în urmă, mihaiaurul a spus:

Si mini antena MiniWhip este eficace

Cum ii spune si numele, antena mini whip e mini antena. Cu mini antena faci mini receptie.

Editat de d2134
Link spre comentariu
10 minutes ago, d2134 said:

Cum ii spune si numele, antena mini whip e mini antena. Cu mini antena faci mini receptie.

FALS ! Când ai construit si testat ultima data asa ceva ?
Am spus si mai sus, receptorul SDR din Olanda, http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/
al universității Twente folosește așa ceva și recepționează cam tot ce se emite pe lumea asta între 0 si 30 Mhz !
Cam așa arată realizarea profesorului radioamator PA3FWM.
https://www.pa3fwm.nl/projects/miniwhip/

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu
Acum 13 minute, mihaiaurul a spus:

și recepționează cam tot ce se emite pe lumea asta între 0 si 30 Mhz !

Asta crezi tu fiindca habar nu ai ce se poate si ce nu se poate receptiona. 

Link spre comentariu
6 minutes ago, d2134 said:

Asta crezi tu fiindca habar nu ai ce se poate si ce nu se poate receptiona. 

Unde ai citit tu că eu nu am habar ce se poate recepționa ?
Nu ar fi mai bine și corect să accesezi acel site propus de mine ?
Eventual, fă un montaj  de 1-5W și vezi dacă de vezi în Olanda pe SDR prin acea antena miniwhip.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Ovidanie a spus:

Colegul spunea că vrea să facă recepție DX în banda de radiodifuziune FM, adică 88-108 MHz.

La aceste frecvențe o antenă cu directivitate mare și câștig bun, este în orice condiții superioară unei mini-antene cu preamplificatorul aferent.

Salutare oameni buni! Mulțumesc, dl Ovidanie, ați punctat bine, asta era ideea! Așa este, mă interesează DX doar în banda FM, nu altceva. Totodată, mulțumesc tuturor celor care ați răspuns acestui topic. În anul 2011 eram în Turcia, localitatea Amasra, trimis de firma unde lucram în interes de serviciu, și recepționam pe unde medii RRActualități cu radioul de la mașina de serviciu la calitate audio bună, spre mirarea colegilor mei, afoni în electronică. Radioul nu era SDR, evident. Am radiouri "worldband" în colecția mea, ascult și în banda UM, unde seara recepționez posturi turcești, grecești, Rep. Moldova, rusești/ucrainiene?? (nu pot face diferența, nu cunosc limba) dar nu ăsta e "target-ul". De asemenea, ascult foarte mult pe US efectiv vocea lumii, e drept că înțeleg emisiunile doar în engleză/franceză, dar este fantastică (din punctul meu de vedere) audiția aceea care se duce în fading și revine, fapt care îți dă senzația distanțelor intercontinentale. Probabil, reminiscență de când eram copil și ascultam la bunici Radio Europa liberă (ehe, ce vremuri...).  Numai că, pe FM lucrurile sunt atât de diferite, și am fost intrigat de posibilitatea recepției la mare distanță, astfel că având un tuner Grundig/Sony/Onkyo+antenă amplificată, făcând abstracție de posturile FM românești, recepționez de exemplu Radio Veselina din Sofia, pe 99,1 MHz( nu la calitate deosebită, dar încurajator). Am mai recepționat și posturi turcești, mult mai rar, dar am fost "băgat în priză" de acel radioamator, care a recepționat posturi FM de la foarte mare distanță. De aceea am vrut să văd cum pot să ating "noi culmi" în această bandă cu un receptor SDR.

Mulțumesc încă odată!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări