Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie radio SDR (Software Defined Radio) PORTABIL

Kostas1

Postări Recomandate

OK, oameni buni, o parte a problemei am inteles-o. A ramas ca sa imi spuna si mie detinatorii unui astfel de aparat ce performante are, comparativ cu un aparat digital/analogic clasic. Eu as vea sa fac receptie DX - FM 88-108 MHz undeva la tara in Prahova, am antena Yagi cu amplificator de 18dB si tuner Grundig cu RDS, dar citisem pe net pe un blog romanesc cred ca de pe radioamator.ro (a disparut articolul, nu stiu de ce) despre cineva care isi confectionase un Yagi mai special si persoana povestea ca, avand un aparat SDR, fara sa-l denumeasca, receptiona FM de la distante de sute de km, in receptie directa, nu e-sporadic sau avioane. Poate mai dau de articol. Atasez si antena proiectata de el.

In concluzie, ce performante are un SDR, comparativ cu un aparat digital/analogic clasic?

YAGI FM.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• YO9IBC

8

• validae

4

• Ovidanie

3

• Kostas1

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

28 minutes ago, mihaiaurul said:

Acelasi si473x se afla si in Radio prezentat initial.
De ce atatea complicatii ?

Am dat o optiunea la solutia privind Quansheng UV-K5 sa receptioneze sub 18Mhz, atat nimic special.

Editat de digitalelectron
Link spre comentariu
Acum 21 minute, Kostas1 a spus:

receptiona FM de la distante de sute de km, in receptie directa, nu e-sporadic sau avioane. 

Ca să receptioneze un semnal, trebuie să ai emisie, ori în UUS propagarea nu se face pe sute de km decât cu antene intermediare. Ce poți receptiona la sute de km de la o antena care emite 10km, nu îmi închipui. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări