Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie radio SDR (Software Defined Radio) PORTABIL

Kostas1

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• YO9IBC

8

• validae

4

• Ovidanie

3

• Kostas1

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă ar fi sensibil, mi-aș lua și eu unul.Toate boxele cu radio ce le am nu prea strălucesc la sensibilitate.

De exemplu la 25 km de Craiova nu prind în casă decât foarte slab un post pe FM.

Link spre comentariu

Salut @validae

Iti recomand un radio mic de buzunar Sangean DT120 ( la casti) e super am eu, are FM si medii si prinde f bine toate posturile. Pe medii prind bine in casa si Antena satelor pe 531kHz.

BR/Daniel

Editat de Craciun
Link spre comentariu

Cred că sensibilitatea nu e cine știe ce. Cred că  e preferat pentru plaja foarte largă de frecvențe și modulații pe care le recepționează. Aștept să ne spună cei care-l au (în ce zonă locuiți și ce poate recepționa?).

Link spre comentariu
4 hours ago, validae said:

Toate boxele cu radio ce le am nu prea strălucesc la sensibilitate.

Este posibil ca in boxele cu radio să găsesti tot un si473x ca in acest radio din subiect.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Craciun a spus:

Salut @validae

Iti recomand un radio mic de buzunar Sangean DT120 ( la casti) e super am eu, are FM si medii si prinde f bine toate posturile. Pe medii prind bine in casa si Antena satelor pe 531kHz.

BR/Daniel

Mi se pare cam scump la 300-400 Lei un radio cu căști.Nu contest calitățile lui, dar nu stau mereu cu căștile pe urechi, uneori mai ascult muzică în timp ce fac treabă prin curte și un radio cu difuzor ar fi fost de preferat.

Link spre comentariu

Uite daca nu ai pretentii de LCD color, eu mi-am luat aceste statii pe langa faptul ca poti vorbi pe PMR 446 poti *receptiona full "18 MHz pana la 1300 MHz" - modelul statie este Quansheng UV-K5.

Iti poti pune casti daca vrei + poti incarca direct bateria pe USB-C.

image.thumb.png.9a2cf61b9898aff7b7a29fc8a202075d.png

Editat de digitalelectron
Link spre comentariu

Salut @validae

In cazul asta iti recomand un Grundig Prima Boy 100 cu PLL cu sinteza digital  cu 10 memorii prinde doar FM dar foarte bine.

E mai vechi il gasesti pe Olx /okazii in jur de 100-150 lei.

Eu pe al meu am dat 80 lei acum vreo 4 ani.

BR/Daniel

Editat de Craciun
Link spre comentariu

A da daca vrei sa poti receptiona de la 0Mhz in sus (sa nu mai fi limitat de min 18Mhz al statiei) poti pune aceste adapter si va merge de la *0Hz la 1300Mhz receiver, UL, UM (radio romania actualitati 😀) etc. 

(cauti un vanzator mai ieftin te descurci)

SI4732 Chip

https://vi.aliexpress.com/item/1005007591341530.html

61f4zNZ8fzL.jpg

Editat de digitalelectron
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări