Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie radio SDR (Software Defined Radio) PORTABIL

Kostas1

Postări Recomandate

Buna ziua!

Asa cum spune si titlul, as dori sa achizitionez un aparat de radio portabil SDR. Nu sunt familiarizat cu acest tip de aparate, am gasit o definitie pe Internet:

"Software-defined radio (SDR) este un sistem de comunicații radio în care componentele implementate în mod tradițional într-un hardware analog, cum ar fi mixere, filtre și modulatoare, sunt în schimb implementate folosind software-ul pe un computer. Într-un SDR, proprietățile radioului, cum ar fi frecvența purtătoarei, lățimea de bandă a semnalului, modulația și accesul la rețea, sunt definite de software. Software-ul SDR preia semnalul de bandă largă furnizat de dispozitivul SDR și îl afișează, filtrează și decodifică în semnale utilizabile. SDR-urile sunt extrem de flexibile și versatile și pot fi utilizate pentru o gamă largă de aplicații wireless".

Am citit ca acest tip de radio este foarte sensibil si selectiv, si as dori sa il folosesc pentru receptia dx.

Din ce am citit, si nu sunt lamurit pe deplin, se pare ca sunt 2 tipuri de astfel de aparate:

- un tip legat de un laptop/computer, si manevrat exclusiv prin el, de genul RSP1A (nu e reclama), pe care nu il vreau;

- un tip de aparat portabil, care poate fi gasit si in Romania, dar mai ales pe siteuri chinezesti, care este "stand alone", fara legartura cu un computer. De acesta din urma sunt interesat. Ceea ce nu imi este clar, si de aceea apelez la dvs., este urmatorul aspect: aparatele portabile au softul preinstalat? Sunt "plug-and-play" sau trebuie instalat software? Nu reiese din specificatiile producatorului, spune doar ce este capabil aparatul, nu care este treaba cu softul.

Ma poate lamuri cineva?

Atasez si ceva poze (nu sunt reclama, doar exemple).

Multumesc anticipat!

Radio SDR 2.jpeg

radio SDR 4.jpg

radio SDR.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• YO9IBC

6

• Ovidanie

2

• validae

2

• Kostas1

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 18 minute, Kostas1 a spus:

Multumesc de raspuns, dle YO9IBC! Am inteles de upgrade, dar vine sau nu, cu softul preinstalat?

Multumesc!

Da, binenteles. Dar celalalt firmware este mult mai complex.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Spitfire a spus:

Asta era suma platita pentru acel SDR? 94 lei?! Sa nu trimita chinezoii doar carcasa!

Nu, este 135 lei. 94 lei este doar cand iti faci cont nou si faci prima achizitie de pe Aliexpress.

Au trimis exact ce trebuie, receptor, cablu usb-c si antena.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări