Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problemă cipuri RTC DS1302

Vasile5

Postări Recomandate

E foarte mic, nu am cum să fac poză așa mică, dar al meu îmi pare identic cu poza. Cum aș putea să-mi dau seama dacă e fals?

Editat de Vasile5
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaiaurul

6

• Vasile5

6

• djvas

4

• Marele Savant

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 9 minute, djvas a spus:

Nu-l confundam ( cel putin eu ) dar nici i2c NU foloseste. Comunica pe un protocol serial generic, mai aproape de SPI.

A nu se confunda cu DS1307 care e i2c

Nu dv., ci persoana care sustinea ca este un senzor cu trei terminale! desi rezulta clar altceva din postarea initiala!  recunosc ca nu stiam exact ce fel de comunicatie foloseste, pe unde le-am pus, au functionat, nu a trebui sa umblu la subtilitati!

Link spre comentariu

Da, știu că sunt chinezești, dar mă așteptam să meargă. Nu e un cip complicat  și nici așa scump încât să necesite falsificare. O mulțime de module vin de la chinezi cu 5 lei bucata și merg.

În altă ordine de idei, am luat alt cip din alt lot, care este varianta smd. I-am făcut la repezeală un adaptor smd/pini, l-am înfipt în modul și merge. Scot smd-ul adaptat din slot, iau alt cip la întâmplare din lotul cu probleme și-l înfig - nu merge, înfig înapoi smd-ul adaptat - merge.

Deci, orice alt cip care-l am prin casă merge, dar din punga aceasta de cipuri noi niciunul nu merge, rămîn blocate la  0/0/2000 0:00:00 și nu incrementează.

Cred că până la urmă vor ajunge la gunoi.

Editat de Vasile5
Link spre comentariu

Toate circuitele sunt bune indiferent că sunt făcute de Dallas sau chinezi. Cel mult diferă doar consumul și precizia. Am DS1302 versiuni atât Dallas cât și chinezești și merg la fel. Protocolul e SPI. 

Am mai spus acuma câteva zile la un alt RTC, DS1307: bitul CH de la adresa 80h trebuie pus pe 1, altfel numărătoarele sunt blocate. Cu numărătoarele blocate, consumul circuitului e aproape 0.

Cam toate bibliotecile sunt făcute după DS3231, care nu are bitul CH iar locația corespunzătoare lui e întotdeauna 0 (la DS3231 acest bit e 0 hardware și chiar dacă încerci să-l scrii 1, la citire e tot 0). 

Marele avantaj al lui DS1302 e că poate încărca acumulatorul backup așa că poate fi folosit un acumulator foarte mic. 

Link spre comentariu

Cunosc treaba cu bitul de activare a oscilatorului. Am încercat cu el și în 1 și în 0. Nu merge.

Am luat alte cipuri noi smd, neactivate, nefolosite, din altă pungă, și toate merg.

Editat de Vasile5
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări