Dragu Marius Postat 6 ore în urmă Partajează Postat 6 ore în urmă Salutare, Mă poate ajuta cineva cu o schema pe partea de alimentare la amplitunerul Denon DRA 935R vă rog? Contul care îl am de pe HI-FI Engine mi-a expirat și nu mă mai pot loga. Ca și defect transformatorul original toroidal este afumat complet, toate infasurarile secundare sunt în scurt. Vreau să adaptez alt transformator pe tole dar nu știu tensiunile secundare. Mulțumesc mult pentru ajutor. Link spre comentariu
nelutu Postat 6 ore în urmă Partajează Postat 6 ore în urmă buna,un service manual aici https://www.nodevice.com/service-manuals/receivers/denon/dra-935r/618966 Link spre comentariu
ex.escu Postat 2 ore în urmă Partajează Postat 2 ore în urmă Buna seara, Transformatoarele de la Denon sunt bine facute , etansate cu rasina , de obicei nu se ard, e bine sa verificati cauzele care ar fi dus la deteriorarea transformatorului : - puntea redresoare , filtrajele de la partea de putere, finalii (prefinalii)...am gasit la un 1035 puntea in scurt (era si subdimensionata,etc.). - sigurantele de la partea audio ,filtrajele, medie tensiune. - stabilizatoarele de tensiune fixate pe radiatoare, acestea din urma sunt subdimensionate ,zona adiacenta e uneori afumata, lipiturile refacute, se poate atasa un radiator suplimentar de 3-4cmp sub forma de lamela. -verificati si tensiunea de alimentare specificata de producator, daca e 220v ,tensiunea la noi e de 230-245 v si apare supraincarcarea transformatorului, etc. -daca transformatorul e ars e bine sa aveti rabdare se poate gasi unul din recuperari, respectati culorile ,e riscant cu unul rebobinat, se poate arde filamentul,etc. Succes. Link spre comentariu
fluffy38 Postat 1 oră în urmă Partajează Postat 1 oră în urmă Nu cred ca traful e ars, in toate cazurile avute pana acum siguranta termica se arde, intoarceti traful cu rasina in sus, cu manunchiul de fire spre dvs si , daca aveti pricepere si rabdare, sculptati usor in rasina 1-2cm spre dreapta pentru a o sunta.( au trecut multi ani de cand nu am mai reparat asa ceva si sper ca nu gresesc- pentru orice eventualitate faceti si spre stanga insa foarte atent sa nu rupeti cele 2 fire). Un traf toroidal de dra935 e greu de gasit. Link spre comentariu
sla Postat 1 oră în urmă Partajează Postat 1 oră în urmă Acum 5 ore, Dragu Marius a spus: toate infasurarile secundare sunt în scurt Cum ati determinat asta, cu ce instrument? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum