Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fixare LCD in caracase/cutii de plastic

Vasile5

Postări Recomandate

Evident că se pot face acele gheruțe dar eu printez cu PLA, nu am încercat alt filament, iar PLA-ul nu este așa de elastic, cedează repede. Am folosit PLA mai de buget, Azurefilm, Gembird, d-astea, posibil ca cel scump sa fie mai elastic.

Link spre comentariu

Trebuie proiectat astfel incat sa nu fie nevoie sa se indoaie prea tare clema si sa nu fie nici exagerat de gros, am cutiute facute in care fixarea PCB-ului se face in clipsuri, printat tot in PLA, nu este chiar asa prost PLA-ul cum zic unii, nu stiu insa cum sunt cele mentionate de tine eu merg pe unele mai "premium" si unde se poate pun PLA, PETG se printeaza lent insa are avantajele lui.

Trebuie sa ma uit, cred ca mai am undeva niste LCDuri 16x2, n-am mai folosit de mult, si imi fac putin timp sa fac un model cu clipsuri.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Dar care ar fi marele avantaj dacă faci montarea cu clipsuri? Că doar nu demontează cineva rama aia vreodată. O lipești și acolo rămâne. Cu clipsuri decupajul trebuie făcut cu foarte mare grijă și respectate cotele, ori cu rama lipită sunt corectate un decupaj mai neglijent sau o eroare, o margine nu tocmai regulată sau ciupită.

Link spre comentariu

Amicul meu și-a luat concediu 3 zile, în SV elevii sunt în vacanța intermodulară, a plecat în excursie cu cei doi copii. Deci, până joi, astept.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, draku a spus:

Banuiesc ca e vorba de clipsurile care ar fixa LCD-ul de rama, in discutia de mai sus....

Eu am inteles ca se doresc clipsuri pentru a fixa rama pe panoul frontal. Cum sa agati LCD-ul cu niste clipsuri/gheare ca sa stea captiv?

Link spre comentariu

Eu mă gândisem pe de-o parte pentru fixare de panoul frontal (ca să nu mai fie nevoie de lipici și să poată fi demontat ușor), iar pe de altă parte, alte clipsuri/gheare care să fixeze lcd-ul de ramă. Bănuiesc că ar fi foarte complicat așa ceva. Era doar o idee, am spus încă de la început că nu știu dacă e realizabil.

Acele clipsuri ar înlocui șuruburile din poza de aici:

https://ro.farnell.com/bulgin/sa2612-4/bezel-for-lcd-panel-displays/dp/1210727

Se poate vedea și desenul în datasheet la pagina 176.

Editat de Vasile5
Link spre comentariu
Acum 12 ore, zvonacfirst a spus:

Eu am inteles ca se doresc clipsuri pentru a fixa rama pe panoul frontal. Cum sa agati LCD-ul cu niste clipsuri/gheare ca sa stea captiv?

Dupa mine, cel mai bine este ca rama sa fie lipita de carcasa, pentru ca face parte integranta din ea si nu va trebui indepartata vreodata.

LCD-ul ar putea fi fixat cu clipsuri, pentru cazul cand va trebui sa fie scos pentru reparatii sau inlocuire. 

Greu de facut masca cu clipsuri fara dimensiuni exacte ale LCD-ului, asa incat acesta sa nu aibe joc si sa fie fixat ferm...

Din acest motiv am sugerat utilizarea batoanelor de silicon topit, metoda de fixare care poate fi indepartata usor in caz de nevoie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări