Vasile5 Postat 15 ore în urmă Autor Partajează Postat 15 ore în urmă (editat) RealAlex, chiar dacă ar reuși frezarea, problema rămâne. Una e să vezi o cutie cu o gaură în care e pus lcd-ul și alta este să fie un material de tranziție gen ramă, sau ceva folie gen "fațetă/gemuleț etc". Soluția cu ramele primite e doar de moment, trebuie să găsesc ceva pe termen lung și care să meargă în orice situație la diferite tipuri de LCD. Editat 14 ore în urmă de Vasile5 Link spre comentariu
zvonacfirst Postat 14 ore în urmă Partajează Postat 14 ore în urmă Din experiența proprie pot spune că este imposibil să reușească cineva, cu orice metodă manuală, să scoată decupaje de calitate și estetică de nivel ridicat, mai ales în materiale moi, cum ar fi PVC-ul din care sunt făcute cutiile pe care le folosim noi. Am avut rezultate mai bune lucrând cu aluminiu sau cu plastice dure care suportă ajustări prin pilire. Așa că îi dau dreptate lui @Ovidanie, cu o imprimanta 3D rezultatele sunt mult mai bune. Eu am o imprimantă fără pretenții deosebite (ramele pe care i le-am oferit lui @Vasile5 au fost printate de altcineva, înainte să am imprimanta mea), și am luat obiceiul de a printa panoul frontal cu totul și obțin ceva ca în poză. 1 Link spre comentariu
djvas Postat 12 ore în urmă Partajează Postat 12 ore în urmă (editat) Acum 3 ore, Vasile5 a spus: @djvas, este comod fezabil să decupezi la CNC și carcase din plastic cumpărate sau sunt mai greu de fixat și preferi să decupezi doar în material tip placă? De putut, se poate, dar mă gândesc că durează până le fixezi, până setezi aparatul, poate prima o strici pînă faci ajustările etc. Întreb să-mi dau seama dacă s-ar putea realiza pe comandă 10-15 decupaje la CNC în cutii deja cumpărate și dacă ar fi convenabil ca preț/timp de lucru. Mulți refuză astfel de lucrări pentru că pierd mult să seteze aparatul și nu e rentabil pentru ei. Este mult mai usor de debitat din material tip placa decat direct in carcase gata facute. Au mai fost situatii in care am lucrat in mici carcase cumparate. Nici o firma nu o sa-ti frezeze o carcasa pentru ca nu este convenabil. Chiar daca lucrul efectiv al masinii este de 5 minute la carcasa, lucrul operatorului poate dura si cateva ore pana da drumul la masina. Sa nu mai zic ca orice greseala duce la rebut. Mai multe sanse ar fi cu carcasele cu fata detasabila ca cea din imagine. Totusi pune o poza cu carcasa pe care ai dori sa o prelucrezi ca sa pot sa-ti raspund mai concret. Trebuie sa tii cont ca pe freza CNC nu o sa poti scoate niciodata gauri perfect patrate. In mod hobby , adica la CNC -urile mici cum am si eu frezele uzuale sunt de 3.175 mm, deci vei avea o raza la colturi cam de 1.6mm. Editat 12 ore în urmă de djvas Link spre comentariu
informer Postat 11 ore în urmă Partajează Postat 11 ore în urmă (editat) Acum 58 minute, djvas a spus: Trebuie sa tii cont ca pe freza CNC nu o sa poti scoate niciodata gauri perfect patrate. In mod hobby , adica la CNC -urile mici cum am si eu frezele uzuale sunt de 3.175 mm, deci vei avea o raza la colturi cam de 1.6mm. @djvas, vedeti ca destul de des se vand pe "Materiale atelier serioase" freze care au coada de 3.175 dar partea activa poate fi de 0.8 ceea ce v-ar permite sa aveti o raza de aprox. 0.4mm... ceea ce eu zic ca-i OK dpdv estetic. Cu asa ceva am frezat de ex. gaura pt. afisaj de mai jos (finisarea de dupa frezarea grosiera). In ce priveste firmele care refuza lucrari io nu-i prea inteleg... sa zica un pret si este la latitudinea clientului daca vrea sau nu... . Eu n-am o firma cu profil mecanic dar daca un client ar veni cu o serie mica, macar as face o oferta incluzand dispozitivul particularizat de fixare a carcasei... am facut multe asemenea dispozitive pt. tinut carcasele in loc, de obicei frezand locasuri in bucati de lemn. Sigur ca pt. o singura carcasa nu merita, doar daca-i a ta... . L.E. Am uitat sa zic: o varianta relativ ieftina pt. masti de carcasa ar fi realizarea lor ca si cablaje imprimate la firmele din China. Nu iau bani in plus pt. frezari si orice texte se pun pe placa, sunt disponibile diverse culori pt. inscriptii iar precizia de frezare e OK... mai nou nu mai stiu care dintre firme are si silkscreen-uri multicolore... in plus, daca lucrati cu SMD-uri si nu faceti (prea multe) via-uri, masca poate fi si PCB-ul sculei... . Editat 11 ore în urmă de informer Link spre comentariu
djvas Postat 11 ore în urmă Partajează Postat 11 ore în urmă Multumesc de sfat! Am luat si eu acum cativa ani o punga dar sincer nu prea le-am folosit. La ce fac eu uzual ma descurc cu 3.175. Acum 17 minute, informer a spus: . Sigur ca pt. o singura carcasa nu merita, doar daca-i a ta... . Cam din acest motiv am ajuns sa am si CNC si laser si multe alte scule. Link spre comentariu
RealAlex Postat 10 ore în urmă Partajează Postat 10 ore în urmă Acum 4 ore, Vasile5 a spus: Una e să vezi o cutie cu o gaură în care e pus lcd-ul și alta este să fie un material de tranziție gen ramă, sau ceva folie gen "fațetă/gemuleț etc". Pai panoul acela pus peste lcd face diferenta dintre un aparat tip DIY si un aparat de fabrica. Daca vrei ceva profi, incearca sa gasesti o solutie cu plexiglass, rezistent la zgarieturi, cu chenar negru pe interiorul lui Link spre comentariu
Vasile5 Postat 10 ore în urmă Autor Partajează Postat 10 ore în urmă @djvas , exemplu de carcase pe care le prefer eu: Z74JH TM de la KRADEX Oricum, eu nu vorbesc acum de un proiect anume, sper să găsim o soluție pentru caz general. Link spre comentariu
djvas Postat 9 ore în urmă Partajează Postat 9 ore în urmă O astfel de carcasa este destul de usor de prins si de prelucrat. E posibil ocazional sa pot sa te ajut. Fisierul cu gaurile ar trebui sa fie DXF. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum