digitalelectron Postat Miercuri la 15:00 Partajează Postat Miercuri la 15:00 Salut, am un Opus BT C3100 nu imi dau seama ce este acest IC (specific china seria e stearsa) din ce vad este ca aici vin cei 4 sensori NTC. Am un defect la el si nu imi dau seama daca citeste sau nu senzorii NTC pentru ca efectiv nu arata nimic pe ecran de genul temperatura depasita sau ceva. Link spre comentariu
informer Postat Miercuri la 15:12 Partajează Postat Miercuri la 15:12 (editat) Nu poate fi vreun uC? (ca are cam putine pasive pe langa el...) Ma gandesc ca "scuipatura" aia mare ii controlerul pt. LCD iar asta ar face restu` logicii.... Editat Miercuri la 15:16 de informer Link spre comentariu
djvas Postat Miercuri la 15:15 Partajează Postat Miercuri la 15:15 Din poze pinul 11 pare a fi GND iar pinul 4 VCC. Op amp in 4 canale ? Eu asha as incepe verificarea Link spre comentariu
digitalelectron Postat Miercuri la 15:24 Autor Partajează Postat Miercuri la 15:24 Asta e ce am masurat, o sa verific si ce spuneti. Link spre comentariu
djvas Postat Miercuri la 15:32 Partajează Postat Miercuri la 15:32 La cum sunt conectati senzorii nu prea se potriveste cu op amp-ul... Se pare ca este altceva . Link spre comentariu
informer Postat Miercuri la 15:36 Partajează Postat Miercuri la 15:36 Io m-as uita ce pini duc de la IC-u` asta la cipul mare dupa care as pune osciloscopul pe ei sa vad daca-s semnale digitale sau nu. Functie de cate sunt si cum arata semnalele, poate te prinzi daca macar ii un integrat "digital" sau "analogic". In afara de ce s-o zis deja ar mai putea fi un comutator analogic, un convertor A/D sau......... Link spre comentariu
digitalelectron Postat Miercuri la 15:41 Autor Partajează Postat Miercuri la 15:41 (editat) Multumesc, voi verifica toate posibilitatile, mi-e sa nu fie un multiplexor pentru portul analogic catre uC (noname sub pastila neagra). Dupa ce am rezolvat si inlocuit piesele defecte, totusi nu vrea sa incarce sau sa descarce, pur si simplu nu vine comanda din uC. Desi dau comanda manual la tranzistor merge (Charge / Discharge) dar vad pe sursa de laborator ca pleca in curent max posibil suportat de buck convertor (cam 2-3A) De aici m-am gandit sa merg si pe varianta asta de verificare senzori temp cumva OPUS nu simte NTC-urile si crede ca temp HIGH si nu da drumul la Charge / Discharge deci nici la mosfet / mosfeti. Partea de control curent de incarcare are o rezistenta pe bara de plus dar nu vad nimic de la ea sa vina in OAMP ceva IC nimic. Si nici buck convertorul nu are in datasheet posibilitatea de motarii de Sunt si limitare curent. ciudat defect sint sanse mari sa fac teste pe al meu sa simulez partea cu NTC-urile defecte sau sa schimb IC-ul de la NTC-uri Pana atunci multumesc pentru ideii si informatii. Editat Miercuri la 15:44 de digitalelectron Link spre comentariu
digitalelectron Postat Ieri la 01:43 Autor Partajează Postat Ieri la 01:43 Rezolvat prin detectarea defectului initial, si anume: Cablaj multistrat celula Slot-3 a curs un acumulator la test a corodat intre straturi -> a pocnit mosfetul a ajuns la traseele de la NTC facand o rezistenta parazita de la +Vcc de la celula cand se face test -> dupa care a tinut up la Vcc multiplexorul pe intrarea senzor T3 (da este un multiplexor cu 6 canale, am vazut pe osciloscop cum sint multiplexate. Rezolvare, dezactivat senzorul T3 astfel incat sa nu genereze eroare mai departe in uC ca nu este detectat (pacalit). Se poate inchide, multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum