Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum desfaceți condensatorii?

Ovidanie

Postări Recomandate

Vreau să demontez cațiva condensatori vintage și nu am idei cum ar fi mai ușor să procedez. 

Așa arată nedemontat:

20250217-150903.jpg

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Urmaresc de ceva vreme un domn din Australia care este pasionat si renoveaza radiouri vechi. Este un tip foarte haios, imi place mult de el. Iata cum procedeaza cu desfacerea condensatorilor: 

Este vorba chiar de un radio Carmen pe care l-a primit din Germania, daca tin bine minte.

Link spre comentariu

Eu ii tai cu un disc diamantat "gâtul" ramforsat, încălzesc bine corpul cu o suflantă cu aer cald, după care scot "conținutul". Dau gaură în nitul de aluminiu, pe unde scot firul plus. Minusul îl leg la o bucată de tabla, pe care o scot între carcasă și izolația de plastic. Lipesc, cu bicomponent, izolația de plastic de corp, apoi îndoi tabla ieșită în afară, pentru a realiza contactul la masa/șasiu (minusul). 

Link spre comentariu

Asta e valabil doar pentru condesatorii electrolitici mari.

Dacă nu ai nevoie de foițele de aluminiu din interior, îl tai în două cu bomfaierul sau cu pendularul.

Dacă ai nevoie de foița de aluminiu, îl tai tot cu bomfaierul, dar finuț, pe linia apăsată în interior, cea care ține capacul să nu intre înăuntru... 

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Ovidanie a spus:

Vreau să demontez cațiva condensatori vintage și nu am idei cum ar fi mai ușor să procedez. 

Așa arată nedemontat:

20250217-150903.jpg

Iti trebuiesc 2. La unu sfarami plasticul si partile moi cu un burghiu, apoi tragi de ele cu un patent cu varf ascutit.

La celalalt tai carcasa de Al sa recuperezi plasticul filetat.

Editat de daniels
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări