fratello Postat Duminică la 11:42 Partajează Postat Duminică la 11:42 Va salut ! Am lucrat recent la o serie de programe pentru Wemos D1 mini (ESP8266) care sa imi afiseze datele meteo (azi si prognoza pe 3 zile). Am scris 3 programe care folosesc date de la : -Open-Meteo -OpenWeather -AccuWeather Toate functioneaza bine. Problema mea (daca ii pot spune asa) este ca fiecare site arata propriile date meteo, care nu corespund cu ale celorlalte doua. Exemplu concret pentru azi : temperatura curenta = -2.2 ; -3.6 ; -0.5 grade starea vremii = partial noros ; noros ; ninsoare usoara prognoza pentru maine = noros, partial noros, ninsoare. Voi ce furnizor de date meteo folositi in programele voastre ? Cat de multumiti sunteti de el si de ce ? Va multumesc pentru atentie ! Link spre comentariu
daniels Postat Duminică la 11:57 Partajează Postat Duminică la 11:57 Acele date meteo sunt aproximari pe baza unor algoritmi, nu vor fi 100% reale. Link spre comentariu
cimitavita Postat Duminică la 12:15 Partajează Postat Duminică la 12:15 AccuWeather merge exact pentru ziua respectivă dar numai dacă îți pui locația exactă. Ploaia/ninsoarea începe și se termină exact la ora care scrie acolo... Prognoza pentru a doua zi are șanse cam 75% în timp ce pentru a treia zi, doar vreo 50%. Link spre comentariu
fratello Postat Duminică la 12:34 Autor Partajează Postat Duminică la 12:34 Multumesc. Aproximari, OK ...dar, totusi, datele curente nu sunt si ele citite de undeva ? Niste senzori, niste statii meteo, nu stiu... AccuWeather este cel mai restrictiv la numarul de interogari, doar 50 / zi. Nu e nicio problema, am setat interogarea la 30 minute. Locatia am pus-o exact (de altfel la toate 3 este pus exact). Link spre comentariu
daniels Postat Duminică la 12:47 Partajează Postat Duminică la 12:47 Algorimii lucreaza cu niste date citite in statii meteo, depinde care sunt statiile de la care iau datele. Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Duminică la 13:00 Partajează Postat Duminică la 13:00 24 minutes ago, fratello said: Niste senzori, niste statii meteo, nu stiu... meteoromania.ro dacă te intereseză doar România. Link spre comentariu
fratello Postat Duminică la 14:39 Autor Partajează Postat Duminică la 14:39 Nu am gasit pe siteul meteoromania vreo modalitate de furnizare a datelor meteo intr-o forma adecvata integrarii intr-un program Arduino (desi poate nu am stiut unde sa caut) ; era interesant, preia date de la statia meteo din oras Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Duminică la 14:51 Partajează Postat Duminică la 14:51 (editat) Faci un script care sa preia datele. Nu cred ca este foarte greu daca faci ceva debugging pe pagina aia. Totuși, scrie-le și întreabă-i dacă oferă și ceva API pentru publicul larg. Editat Duminică la 14:52 de mihaiaurul Link spre comentariu
fratello Postat Duminică la 16:09 Autor Partajează Postat Duminică la 16:09 Am accesat pagina de pe PC; ofera un API, foarte stufos (pentru toate orasele) .... Sa vad daca ma ajuta GPT sa extrag doar un oras... Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Duminică la 16:21 Partajează Postat Duminică la 16:21 (editat) Din moment ce datele sunt acolo, in pagina, nu este ceva complicat să le prelucrezi. Sigur AI va găsi o soluție. Dar eu zic să le dai măine și un email și să-i întrebi dacă se poate să accesezi direct datele. Editat Duminică la 16:23 de mihaiaurul Link spre comentariu
fratello Postat Luni la 09:57 Autor Partajează Postat Luni la 09:57 Am incercat (cu sprijinul AI) sa extrag datele din JSON (https://www.meteoromania.ro/wp-json/meteoapi/v2/starea-vremii) Dar nu obtin decat un raspuns ca JSON e gol ! Nu stiu de ce ... Poate cineva dintre voi, experimentat, isi da seama ? Multumesc. meteo-ro.zip Link spre comentariu
roadrunner Postat Luni la 10:26 Partajează Postat Luni la 10:26 (editat) E clar ca JSON-ul nu e gol, ca daca dai click pe link-ul ala apare un JSON mamut (API -ul e idiotic facut dar asta e alta discutie) RR Editat Luni la 10:26 de roadrunner Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Luni la 12:42 Partajează Postat Luni la 12:42 (editat) 3 hours ago, fratello said: Dar nu obtin decat un raspuns ca JSON e gol ! Nu stiu de ce ... Intr-adevar raspunsul serverului este foarte mare. Intreabă AI ce poți face in acest caz (String peste 65K in cazul tau). Desi nu o să ai memorie suficienta apoi pentru deserializare JSON pentru ca in extractie.h ai StaticJsonDocument<4096> doc; Ideea este că problema are rezolvare. Editat Luni la 12:59 de mihaiaurul Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Luni la 14:30 Partajează Postat Luni la 14:30 Acum 3 ore, roadrunner a spus: E clar ca JSON-ul nu e gol, ca daca dai click pe link-ul ala apare un JSON mamut (API -ul e idiotic facut dar asta e alta discutie) RR Acela este un JSON destul de "mehhh", ca este prea mult pentru o jucarie cu ESP8266 este altceva, de fapt acel JSON este copil mic fata de ce pachete de date ( da cu JSON ) se transmit la case mari, de exemplu Orange are API-uri cu raspuns in care dai scroll pana te plictisesti de viata. @fratello Acel json este prea mare pentru a incapea intr-un foc pe ESP8266, fie treci pe un ESP32 cu PSRAM extern fie ii zici lui AI sa iti faca procesarea folosind prefiltrarea din ArduinoJson: https://arduinojson.org/v7/how-to/deserialize-a-very-large-document/ 1 Link spre comentariu
informer Postat Luni la 16:12 Partajează Postat Luni la 16:12 Dar sa ai grija ce AI alegi: https://www.livescience.com/technology/artificial-intelligence/older-ai-models-show-signs-of-cognitive-decline-study-shows Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum