Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Date meteo in Arduino

fratello

Postări Recomandate

Va salut !

Am lucrat recent la o serie de programe pentru Wemos D1 mini (ESP8266) care sa imi afiseze datele meteo (azi si prognoza pe 3 zile).

Am scris 3 programe care folosesc date de la :

-Open-Meteo

-OpenWeather

-AccuWeather

Toate functioneaza bine. Problema mea (daca ii pot spune asa) este ca fiecare site arata propriile date meteo, care nu corespund cu ale celorlalte doua.

Exemplu concret pentru azi :

temperatura curenta = -2.2 ; -3.6 ; -0.5 grade

starea vremii = partial noros ; noros ; ninsoare usoara

prognoza pentru maine = noros, partial noros, ninsoare.

Voi ce furnizor de date meteo folositi in programele voastre ? Cat de multumiti sunteti de el si de ce  ?

Va multumesc pentru atentie !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

7

• mihaiaurul

5

• daniels

2

• informer

2

AccuWeather merge exact pentru ziua respectivă dar numai dacă îți pui locația exactă. Ploaia/ninsoarea începe și se termină exact la ora care scrie acolo... 

Prognoza pentru a doua zi are șanse cam 75% în timp ce pentru a treia zi, doar vreo 50%. 

Link spre comentariu

Multumesc. 

Aproximari, OK ...dar, totusi, datele curente nu sunt si ele citite de undeva ? Niste senzori, niste statii meteo, nu stiu...

AccuWeather este cel mai restrictiv la numarul de interogari, doar 50 / zi. Nu e nicio problema, am setat interogarea la 30 minute. Locatia am pus-o exact (de altfel la toate 3 este pus exact).

Link spre comentariu

Nu am gasit pe siteul meteoromania vreo modalitate de furnizare a datelor meteo intr-o forma adecvata integrarii intr-un program Arduino (desi poate nu am stiut unde sa caut) ; era interesant, preia date de la statia meteo din oras 

Link spre comentariu

Faci un script care sa preia datele. Nu cred ca este foarte greu daca faci ceva debugging pe pagina aia.
Totuși, scrie-le și întreabă-i  dacă oferă și ceva API pentru publicul larg.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu

Din moment ce datele sunt acolo, in pagina, nu este ceva complicat să le prelucrezi.
Sigur AI va găsi o soluție.
Dar eu zic să le dai măine și un email și să-i întrebi dacă se poate să accesezi direct datele.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu

E clar ca JSON-ul nu e gol, ca daca dai click pe link-ul ala apare un JSON mamut (API -ul e idiotic facut dar asta e alta discutie)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
3 hours ago, fratello said:

Dar nu obtin decat un raspuns ca JSON e gol ! Nu stiu de ce ...

Intr-adevar raspunsul serverului este foarte mare.
Intreabă AI ce poți face in acest caz (String peste 65K in cazul tau).
Desi nu o să ai memorie suficienta apoi pentru deserializare JSON pentru ca in extractie.h ai
StaticJsonDocument<4096> doc;

Ideea este că problema are rezolvare.

Editat de mihaiaurul
Link spre comentariu
Acum 3 ore, roadrunner a spus:

E clar ca JSON-ul nu e gol, ca daca dai click pe link-ul ala apare un JSON mamut (API -ul e idiotic facut dar asta e alta discutie)

RR

Acela este un JSON destul de "mehhh", ca este prea mult pentru o jucarie cu ESP8266 este altceva, de fapt acel JSON este copil mic fata de ce pachete de date ( da cu JSON ) se transmit la case mari, de exemplu Orange are API-uri cu raspuns in care dai scroll pana te plictisesti de viata.

@fratello Acel json este prea mare pentru a incapea intr-un foc pe ESP8266, fie treci pe un ESP32 cu PSRAM extern fie ii zici lui AI sa iti faca procesarea folosind prefiltrarea din ArduinoJson: https://arduinojson.org/v7/how-to/deserialize-a-very-large-document/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări