djvas Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 Nu pot sa inteleg de ce "placerea" asta de a scrie cod orientat obiect in arduino. Poate sa-mi explice si mie cineva ? Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 OOP nu are NICIO legătură directă cu arduino ! Adică nu are sens întrebarea pusă în acest fel ! Link spre comentariu
informer Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 Eu as incerca sa zic aici ceva dar din pacate nu sunt sigur ca inteleg ce anume va nedumereste. Codul OO are avantaje de necontestat (dupa mine si dupa altii...) cu precadere in aplicatii complexe, fie ele facute pt. "Arduino" (ce-o mai fi si ala la ora asta ca deja e f. departe de originalul UNO...) fie pt. orice altceva. Nu vreau sa va jignesc "exprimandu-ma"... poate completati intrebarea. Link spre comentariu
mihaiaurul Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 (editat) @djvas Avantajele OOP nu trebuiesc privite prin perspectiva hardware (fie el și de tip arduino). Cănd folosești un simplu Serial.print(), te folosești de OOP. Editat Februarie 15 de mihaiaurul Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 15 Autor Partajează Postat Februarie 15 Sunt constient de avantajele OOP. Ma refer la faptul ca aproape orice cod, oricat de simplu ar fi ( chiar si o librarie cu 3-4 functii) are tendinta de a fi OOP in Arduino IDE. In alte IDE-uri nu am vazut aceasta tendinta. Totusi Arduino ( si cand zic Arduino ma refer la IDE si nu la placuta uno, duo, etc) este foarte popular printre amatori, iar amatorii NU sunt toti programatori de meserie. OOP este mult mai greu de inteles atunci cand nu scrii cod zi de zi sau cand incerci sa inveti un pic de C cat sa-ti faci propriile proiecte. Link spre comentariu
informer Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 (editat) Acum 28 minute, djvas a spus: Sunt constient de avantajele OOP. Ma refer la faptul ca aproape orice cod, oricat de simplu ar fi ( chiar si o librarie cu 3-4 functii) are tendinta de a fi OOP in Arduino IDE. In alte IDE-uri nu am vazut aceasta tendinta. Totusi Arduino ( si cand zic Arduino ma refer la IDE si nu la placuta uno, duo, etc) este foarte popular printre amatori, iar amatorii NU sunt toti programatori de meserie. OOP este mult mai greu de inteles atunci cand nu scrii cod zi de zi sau cand incerci sa inveti un pic de C cat sa-ti faci propriile proiecte. Dupa cum stiti foarte bine un fisier .ino specific IDE-ului Arduino nu te obliga in nici un fel sa scrii cod obiectual. Nimic din setup() sau loop() nu este neaparat obiectual pt. ca nici un if sau while nu este propriu OO. Deasemenea nu te obliga nimeni sa folosesti cod extern (librarii sau ce or fi) daca nu le intelegi. Faptul ca unii programatori prefera programarea obiectuala chiar pt. chestii banale cred ca este strict o chestie de gust iar daca IDE-ul permite, de ce nu? Eu de exemplu nu inteleg pt. ce ar folosi cineva programarea in asamblare in 2025 IN AFARA de cazul unor rutine absolut critice dpdv al timpului de executie... si asta daca te crezi mai bun decat compilatorul ... dar daca respectivilor programatori le place, de ce nu? Pe de alta parte, vreau sa va intreb ceva: daca faceti o "librarie" sub forma de .h/.c pt. un senzor si vreti sa-l atasati la un cod e simplu. Dar daca mai puneti inca zece senzori strict identici si nu-i cod obiectual, cum ii "manage"-uiti eficient? L.E. Eu cred ca OOP este mult mai usor de inteles pt. un om OBISNUIT daca este explicat corect. Este greu de inteles doar daca vii cu un "bagaj"... de ex. eu am plecat de la asamblare in 8080 si am fost multa vreme reticent... dar ulterior am regretat... ca si cu SMD-urile Editat Februarie 15 de informer 1 Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 16 Partajează Postat Februarie 16 Probabil aia ce fac librariile sunt deja programatori zi de zi si asa sunt invatati sa scrie, asta e tot. Sau au vazut pe la altii si s-au gandit sa faca la fel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum