Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator telefon

Postări Recomandate

Buna dupa mai multe 'reusite' de a ramane cu telefonul descarcat am decis fac un incarcator auto.ca mufa doresc sa utilizez mufa originala de la incarcatorul de retea, ii pun o mufa jack ca sal pot detasa pt al folosi pt incarcatorul de masina.Am gasit pe acasa o mufa pt masina(incarcator bricheta) si in aceasta mufa vreau sa pun montajul iar la capatul mufei pun o alta mufa(jack mono) in care pot atasa cablul cu mufa de telefon.Acest incarcator sper sal pot folosi pt 2 telefoane(sony ericsson: k300i si k510i(pe incarcator scrie4.9v la 450mA) ) care au mufe diferite.Tensiunea masurata este de 5.12v iesire in gol pe incarcatorul de retea, iar pe incarcatorul scrie 4.9v la 450mA(pt ambele telefoane).Cemi recomandati sa folosesc. LM7805(ma gandesc ca 5v ii deja mare) sau LM317? sau daca aveti alt integrat/schema.vreau sal fac cat mai bun,sa respect tensiunea data de fabricant,tensiunea sa fie bine filtrata si nu gen cele noname la care am avut 'placerea' de a se duce..Schema cu LM317 lam mai folosit la un adaptor cdplayer si a mers...acuma nu am masurat daca sia mentinut tensiunea la diferite tensiuni de incarcare.PS. am componentele:C1- 1000ufC2- 100nfC3- 100nfC4- 330ufC5- 10ufD1- 1N4001D2- 1N40071x lEDR1- 240ohmRV2- 5k (voi folosi o valoare fixa dupa ce calibrez)R3- 330ohm1x jackMultumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

eu iti recomand o schema de curent fix(cam 2-300mA) a carei tensiune maxima in gol sa nu depaseasca 7vpt asta poti pune un lm317 care sa coboare tensiunea la 7v(sau un lm7805 cu 3 diode intre masa sa si cea a alimentarii) si apoi inseriezi o rezistenta de putere:R=U/I U=7-4=3V I=0,3A --> R=10ohmiP=I^2*R P=0,9W --> poti pune o rezistenta de 3w,insa recomand una de 5w,sa stea mai recedaca nu limitezi curentul,e de rau,tel poate trage si amperi(depinde si de tel) :echair:

Link spre comentariu

Nu mam gandit sa limitez curentul, am crezut ca daca ii dau tensiunea isi ia el curentul cat ii trebuie.dar mersi pt infoDe ce sa nu cobor tensiunea la 4.9v si o intensitate de 450mA.=> ar da o rezistenta la valoarea: 10.8ohmi, ori voi utiliza de 10ohmi ori 12 ca de 11 nu exista.Duminica cand vine fratele meu am sa masor cat curent absoarbe si la ce tensiune scade....ma gandesc ca telefonul controleaza curentul si il limiteaza in funtie de nivelul de incarcarea bateriei?..nu?ps la 7805 te referai la diode zener?nu?5v?

Link spre comentariu

Exist? diferen?e între modul de înc?rcare a acumulatorilor. Cei NiCd sau NiMH trebuie s? aibe curentul de înc?rcare constant (variaz? tensiunea, mic? la început, mare la sfîr?it), iar cei LiIon trebuie s? aibe tensiunea de înc?rcare constant? (variaz? intensitatea curentului, mare la început, mic? spre final). Nu sînt 100% sigur, dar acumulatorii de telefoane mobile au un circuit încorporat care previne supra înc?rcarea.

Link spre comentariu

in ambele telefoane sunt acumlatoare liIon.deci pana la urma trebuie sa limitez curentul la 450mA? tensiunea de incarcare o controlez si o tin la 4.9v.

Nu cred c? trebuie limitat curentul. P?strezi doar tensiunea constant?, curentul o s? varieze el. Po?i m?sura la înc?rc?torul original s? vezi cît e maximul.
Link spre comentariu

in trecut am avut un telefon siemens A55 si mia ramas incarcatorul auto.neavand ce faca cu ea, lam desfacut si mam uitat ce ii prin ea.IC- MC34063AD1-1n4007D2-1n5819C1-100uf/16vC2-1nfC3- 47uf/35vL1- ?R1-1KR2-9.3KR3-0.5OHMR4- 4.7Kam desenat schema sper sa nu fi gresit.6.65V fara sarcina.(nu am incarcatorul de retea si pe cel de masina nu scrie parametri),tot pt acumlatoarele pe liIon este.cum pot modifica tensiunea de [email protected] luni,cand soseste fratele meu am sa masor curentul de incarcare(in diferite stadii de incarcare) si tensiune.

Link spre comentariu

se gasesc incarcatoare pt tel de la auto si la magazine cu pret unic "tot ce vrei la 4,9 lei) sunt de calitate "inferioara" (nu mai spun chinezarii ca altceva nu se gaseste) :smt005 si cred ca au acest integrat . am vrut sa cumpar si eu unu pentru divertisment :smt005 dar am uitat . :smt003

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

eu zic ca se merita (mai laes daca este cu CI ) il desfaci de la bun incepun si vezi ce face si ce nu face ce are si ce nu are ,mai pui tu ceva cond bobine siguranta etc. dar nu la nimereala ! o siguranta poate salva multe ! (am introdus letconul de 12V la 220 si avand o sig de 1A a scapat nevatamat - letconul era facut de mine din unul de 220V bobinat cu nichelina )

Link spre comentariu

am masurat diferite stadii de incarcare cu incarcatorul original de retea si a rezultat:5,11v / 0,49A.4,8v / 0,48A.4,7v / 0,43A.4,6v / 0,42A.4,65v / 0,39A.4,63v / 0,35A.4,62v / 0,29A.4,66v / 0,26A.4,8v / 0,18A.4,97v / 0,10A.(nu a fost 100% incarcat dar se apropia, mia murit bateria din vm).Masuratorile leam facut cu 2 multimetre unul pe V iar celalalt pe A era pozitionat.Care masura tensiunea avea cam descarcat bateria si nu pot sa zic 100% avea precizie dar pt a compara cred ca a facut fata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări