Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzor auto

rzone

Postări Recomandate

Am un set de difuzoare auto pe 2 cai noname (au bas si inalte). Am constatat ca daca le conectez la amplif se incing finalii. Problema e de la difuzor, am verificat punind difuzoare diferite si se incinge numai canalul cu difuzorul-problema. Dupa manual, ampliful nu duce mai jos de 4 ohmi. E posobil sa fie impedanta difuzorului mai mica de 4 ohmi? in cc are 3.5 deci e ok. diful de inalte pare a fi conectat direct cu celalalt, nu se vede nici un condensator p-acolo. Pot face ceva in cazul asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bogdi16

2

• rzone

2

• mircea888

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

condensatorul de la difu de inalte e ascuns cumva sub el.spune despre ce difuri si ce amp este vorba, probeaza cu alte difuzoare care au aceeasi impedanta si la aceeasi putere.daca rezistenta difului in cc e 3.5ohmi atunci e ok, rezistenta electrica e un pic mai mica decat impedanta.ar fi bine sa probezi difurile si pe alta statie, totusi ca sa se incinga finalii trebuie sa depasesti puterea amp-ului sau sa te apropii de maxim, vezi poate dai prea tare din amp.daca acele difuri aveau ceva cred ca se simtea la sunet, si nici spire in scurt nu prea au cum sa aiba daca zici ca rezistenta e de 3.5ohmi.PS: cu ce aparat de masura ai masurat? unele aparate adauga cam 1ohm la masuratoare, ca sa faci proba pune bornele aparatului in scurt si vezi ce rezistenta indica.Bafta.

Link spre comentariu

Aparatul de masura e ok, am testere cu fire groase, adauga 0.1 - 0.2 ohmi. Intre timp am "canibalizat" tweeterul de pe dif (era lipit), i-am desfacut un fir si nu se mai incalzeste :smt109 Inainte se incalzea si fara semnal la intrare.Asa ca l-am lipit la loc fara fire, inalte se aud suficient (parca sint mai putin stridente ca inainte) si asta e...Tnx pt raspunsuri :salute:

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări