yo9hnf Postat Februarie 4, 2008 Partajează Postat Februarie 4, 2008 Salut ! Am si eu un transceiver LAFAYETTE HA-146 VHF cu urmatoarele caracteristici : - gama de frecvente disponibila : 144-148 Mhz - la receptor, 1st IF : 11.7 Mhz ; 2nd IF : 455 Khz - putere 25W ( MRF-209 sau 2N6083 ) - impedanta antena : 50 omi - modulatie : 16F3 - oscilator separat RX/TX pe quartz-uri...aici este problema. La receptie, oscilatorul este format din : - quartz cu formula : [frecv. de operare - 11.7 ] / 9 Mhz - un oscilator local cu quartzul respectiv, un triplor, al doilea triplor, al doilea oscilator local. La emisie, oscilatorul este format din : - quartz cu formula : frecv. de operare / 12 Mhz - un oscilaor local cu quartzul respectiv, modulator, amplificator IF (cred), triplor , dublor, al doilea dublor de frecventa. O sa pun si schema in curand. Acum...cum as putea "face" ceva cu acest transceiver, deoarece am doar cateva quartz-uri pe frecvente care nu ma ajuta (nu sunt frecvente uzuale pt 2m). Pot sa pun in locul quartz-ului ( macar la RX ) un oscilator cu frecventa necesara ? Sau ce as mai putea face cu un astfel de fier+electronica :smt001 ??? Va multumesc ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2008 Partajează Postat Februarie 4, 2008 Da, se poate pune un oscilator separat la receptie.Pentru emisie sa vedem si schema. Trebuie sa fie o solutie. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 4, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2008 OK...Poze. :partyman:Cam asta am reusit sa fotografiez :rolleyes: Sper ca se intelege ceva. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 7, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2008 Am pus poze :rolleyes: .Deci...ce parere aveti?Practic merge quartz-ul inlocuit cu un oscilator ( intreb si eu, nu dati in mine :smt017 ) sau trebuie inlocuit primul oscilator local cu altul de frecventa variabila ?Crede-ti ca se merita facut ceva cu acest transceiver? Link spre comentariu
ywar2 Postat Februarie 7, 2008 Partajează Postat Februarie 7, 2008 Hai sa incerc si eu un raspuns.Eu cred ca cea mai buna varianta la statia ta ramine tot cuarturile. La emisie daca pui un oscilator vfo, instabiltatea lui se va multiplica cu 12 si se va resimtii puternic la emisie. Practic ptr fiecare KHz fugit din vfo, in banda de 2m va fi de 12khz, deci trebuie un oscilator extem de stabil, ceea ce nu reusesti cu bobine.La receptie este cam identic, numai ca KHz-ul se va multiplica aici de 9x.O solutie ar fi o sinteza de frecventa care sa debiteze direct semnal in 144MHz si cca 133 (132???)MHz la receptie. Mai intreaba si tu, sint mai multi pe aici care ti-ar mai putea da un sfat. Succes!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum