Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convector electric Albatros

nicutop

Postări Recomandate

Buna ziua!

Rog un cunoscator sa ma ajute daca stie ce valoare are siguranta termica ce se afla in alimentarea convectorului electric Albatros, deoarece e prajita, carbonizata, nu se poate distinge  valoare acesteia. 

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alic

7

• misuraelectronic

5

• nicutop

4

• antonvasileeee

3

Top autori în acest subiect

Sigurantele termice au 2 grade de protectie , dupa cum urmeaza ...

1-- la supra-temperatura ...

2-- la supra-curent ...

Nu stiu la ce anume este utilizat acest convector electric Albatross , dar daca este utilizat doar pt incalzirea unui spatiu oarecare , atunci dpv Al temperaturii , valoarea scrisa pe siguranta termica nu este Mai mare de 110 grade Celsius ... Daca este cumva vreun cuptor electric pt mincare , atunci valorile sint Mai Mari si pot urcat pina la maxim 220...240 grade Celsius ...

Pentru curentul corect , ia si imparte Puterea scrisa pe eticheta cuptorului la 230V ca si apoi rotunjesti in Sus obligatoriu la una din cele 2 valori existente la noi pe piata ...Ori 10A , Ori 15/16A ...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, misuraelectronic a spus:

Sigurantele termice au 2 grade de protectie , dupa cum urmeaza ...

1-- la supra-temperatura ...

2-- la supra-curent ...

Nu stiu la ce anume este utilizat acest convector electric Albatross , dar daca este utilizat doar pt incalzirea unui spatiu oarecare , atunci dpv Al temperaturii , valoarea scrisa pe siguranta termica nu este Mai mare de 110 grade Celsius ... Daca este cumva vreun cuptor electric pt mincare , atunci valorile sint Mai Mari si pot urcat pina la maxim 220...240 grade Celsius ...

Pentru curentul corect , ia si imparte Puterea scrisa pe eticheta cuptorului la 230V ca si apoi rotunjesti in Sus obligatoriu la una din cele 2 valori existente la noi pe piata ...Ori 10A , Ori 15/16A ...

Acest convector electric Albators este folosit pentru incalzirea unui spatiu oarecare.

Link spre comentariu

La o simplă căutare cu goagăl am văzut modele de Albatros cu puterea până în 2000W,

așadar un model de 10A de siguranță termică ar trebui să fie bun.

Rămâne de stabilit pentru ce temperatură ar fi nevoie,

undeva în jur de 100ºC ar trebui să fie bine.

Vezi să nu se fi lipit contactele termostatului reglabil și din cauza asta să fi crăpat siguranța.

Am căutat astfel și am găsit aici și aici și aici ...

Link spre comentariu

Vezi că rezistența aia este sertizată. 

Eu am renunțat la ea, ca nu aveam cum să o setizez si nici doua surubele nu aveam chef să pun, și am înlocuit termostatul cu unul de calitate. 

Ea este în serie cu spirala de nichelină.

Am totuși o rezistență termică de 60 de grade,  care se folosește la transformatoare și este pusa pe circuitul de alimentare. 

Editat de Alic
Link spre comentariu

Bine, si fara siguranta aia merge aparatul ?   Ca eu nu am vazut sa se carbonizeze.   Poate e dauna totala si nu mai ai ce repara la el daca trebuie si rezistente si termostat.

Link spre comentariu

Siguranța termică se întrerupe de obicei când se acoperă accidental fantele superioare prin care iese aerul cald, prevenind supraîncălzirea convectorului și riscul de incendiu.Dar uneori se întrerupe doar din cauza unui șoc mecanic în timp ce e fierbinte deja, materialul siguranței fiind unul ce se topește ușor, ceva de genul fludorului. Fiind înseriată cu rezistența de încălzire, convectorul nu mai funcționează.

Link spre comentariu
Acum 34 minute, modoran a spus:

Bine, si fara siguranta aia merge aparatul ?   Ca eu nu am vazut sa se carbonizeze.   Poate e dauna totala si nu mai ai ce repara la el daca trebuie si rezistente si termostat.

Daca in locul ei pui o sarma, merge. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, modoran a spus:

Aparatul e nou nout, a functionat doar 10 min si sa racit. S-a renuntat la garantie deoarece nu avea in magazin altul cu care sa il inlocuiasca. Asa ca l-am verificat si surpriza, siguranta termica era carbonizata, neagra la culoare. Normal ca merge si fara acea siguranta termica, dar nu vre-au sa am surprize neplacute din cauza lipsei acesteia. In rest totul este in regula. 

Editat de nicutop
Link spre comentariu

Am explicat mai sus. Fie pui in locul ei alta siguranta termica, fie faci cum am facut eu.

Puteau sa-ti de altul  + - diferenta de pret.  Te duci cu el inapoi si sa se spele cu el pe cap.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, modoran a spus:

Poate e un magazin dubios de genul 'nu dăm banii inapoi' ci doar alte produse.

Indiferent ce magazin este, are obligația legală să asigure 24 luni garanție. Când a deschis magazinul, a aflat de asta. Ori prin firme agreate, ori prin furnizorul produselor, cum e la lidl de ex. care nu repara, doar înlocuiește sau restituie banii. Dacă nu poate schimba produsul, trebuie să restituie contravaloarea, și să facă retur la furnizor. Restul sunt povești. Legea e una pt toți. Când nu se respectă, există opc sau alte modalități de rezolvare. Renunțarea la garanție se face benevol, și nu poate fi învinuit nimeni pt asta. Cu aparatele de încălzit nu se glumește prin renunțarea la protecții, pt că indiferent dacă merge și așa, riscul de incendiu e mare, pt că în general merg nesupravegheate.

Link spre comentariu

Suni direct din magazin,  de față cu ei. Au și obligația de a avea aceste numere afișate la vedere.

""Date de contact pentru Protecția Consumatorilor (ANPC)?

În momentul în cate te confrunți cu probleme ce țin de protecția consumatorilot (ANPC) poți apela la numărul unic pentru protecția consumatorilor (ANPC) la 021 9551 sau la organizațiile pentru protecția consumatorilor la numărul de telefon 021 9615.""

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări