Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat/ senzor temperatura camera

iculda

Postări Recomandate

Buna ziua,
Detin o centrala electrica (model ctc excellent II). Aceasta are un senzor de camera care are un termistor NTC 2K2. M-ar interesa daca se poate schimba cu un termostat modern.
Mentionez ca nu am nici o idee despre electronica si nu stiu cum functioneaza dar atasez o poza cu circuitul senzorului poate cineva cu mai multa experienta imi poate da o mana de ajutor
Multumesc
LE:
Presupun ca rezistenta termistorulului se schimba in functie de temperatura dar nu inteleg ce rol joaca potentiometrul in toata schema

Sau mai bine zis cum comanda centrala. Oare as putea sa vad mai multe informatii daca imi cumpar un osciloscop ?. Am incercat sa masor rezistenta folosind un multimetru cu + pe firul albastru (presupun ca e cel de semnal) si - pe firul negru (presupun ca e masa) dar fara prea mult success
I alta ordine de idei mi-as dori sa il schimb cu un termostat modern smart (nu stiu daca e posibil out of the box)

IMG_0722-2.jpg

Editat de iculda
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iculda

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări