Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Schneider

valentonx

Postări Recomandate

Am acest tv si a avut probleme cu backlitul! Am comandat baretele led le-am instalat insa la sfarsit pe cand eram aproape gata cu el am introdus connectorul de la placa care comanda lcd-ul invers si am ars un tranzistor mos de pe placa de baza !

Cu tranzistorul ars se afisa doar partea dreapta a displeyului , dupa ce am inlocuit tranzistorul afiseaza doar partea stângă a displeyiului ! In ambele cazuri apareau si ceva linii verticale pe imaginea afisata ca si cum ar fi stricat displayul !

Oare mai am sanse sa il repar sau l-am gatat ??

Seria tranzistorului din ce am putut intelege este x7xb si a fost inlocuit cu un A79 !

Atasez doua poze cu tipul placii de baza si cu locatia tranzistorului !

Va mulțumesc!

IMG_20250208_191440.jpg

IMG_20250208_191349.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valentonx

6

• iuliantv

3

• Budreala Radu

1

• antonvasileeee

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Posibil ca ajuns tensiunea de 12V pe pinii de date .

Drivere in scurt / distruse .Dar poti incerca alt modul tcon ,stiu e ceva munca de chinez ofilit ,dar e singura optiune .

Parere personala : display compromis .

Nu ai definit complet manevra gresita ,.ar fi utila o foto cu conectarea gresita .

Evident fara tensiune .

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu
Acum 23 minute, valentonx a spus:

Cei 12v sunt prezenti ! Mai departe postez o fotografie cu conectorul care a fost inversat si una cu ecranul !

IMG_20250208_202243.jpg

IMG_20250208_202401.jpg

integratul gamma pare afumat

Link spre comentariu
1 oră în urmă, valentonx a spus:

Cu tranzistorul ars se afisa doar partea dreapta a displeyului , dupa ce am inlocuit tranzistorul afiseaza doar partea stângă a displeyiului ! In ambele cazuri apareau si ceva linii verticale pe imaginea afisata ca si cum ar fi stricat displayul !

In afara de linii verticale , imaginea era corecta pe ambele jumatati in cele doua cazuri ?

Link spre comentariu

Integratul e ok ! Ajunsese niste flux pe el si de aceea arata asa !

In legatura cu afisajul nu mai imi aduc bine aminte daca liniile existau si dincolo ! Nu am verificat cu o sursa de semnal , doar logoul l-am vazut si arata bine ca si culori , partea surprinsa in poza arata bine si acum, insa restul arata asa

IMG_20250208_211016.jpg

Editat de valentonx
Link spre comentariu
Acum 14 ore, valentonx a spus:

Integratul e ok ! Ajunsese niste flux pe el si de aceea arata asa !

In legatura cu afisajul nu mai imi aduc bine aminte daca liniile existau si dincolo ! Nu am verificat cu o sursa de semnal , doar logoul l-am vazut si arata bine ca si culori , partea surprinsa in poza arata bine si acum, insa restul arata asa

IMG_20250208_211016.jpg

eu cred ca displayul era deja defect ,sau sa defectat la manipulare

Link spre comentariu
Acum 40 minute, iuliantv a spus:

eu cred ca displayul era deja defect ,sau sa defectat la manipulare

Corect. La punerea invers a conectorului se pune direct la masa, prin tabla conectorului, railul de 12v. Nu este motiv de lauda dar am patit-o si eu. Am inlocuit mosfetul si a fost ok.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, yokoono a spus:

Corect. La punerea invers a conectorului se pune direct la masa, prin tabla conectorului, railul de 12v. Nu este motiv de lauda dar am patit-o si eu. Am inlocuit mosfetul si a fost ok.

am patit si eu de cateva ori

Link spre comentariu

Inainte sa ii schimb backliteul inca se mai aprindeu usor cateva leduri , imaginea era extrem de intunecoasa dar nu am vazut linii si se vedea tot displeyul ! La manipulat singura treaba mai aiuria a fost ca placa electonica care il comanda a fost lipita , am folosit aer cald dar tot a trebuit sa trag un pic de ea ! Am mai desfacut displeyuri chiar si mai mari dar nu am avut aceste probleme ! 

Totusi dumneavoastră spune-ti ca nu e vina placii de baza ci mai degraba a displeyului ???

Link spre comentariu
Acum 1 minut, valentonx a spus:

Inainte sa ii schimb backliteul inca se mai aprindeu usor cateva leduri , imaginea era extrem de intunecoasa dar nu am vazut linii si se vedea tot displeyul ! La manipulat singura treaba mai aiuria a fost ca placa electonica care il comanda a fost lipita , am folosit aer cald dar tot a trebuit sa trag un pic de ea ! Am mai desfacut displeyuri chiar si mai mari dar nu am avut aceste probleme ! 

Totusi dumneavoastră spune-ti ca nu e vina placii de baza ci mai degraba a displeyului ???

nu folosesc aer cald la asa ceva,ori folie subtire gen radiografie ,folii backlight,ori lama de cater

posibil aerul cald sa fi fost vinovat,tatonati cu degetul conexiunile driverului,si daca au tendinta sa dispara ,atunci cu ceva noroc cele de pe pcb mai pot fi lipite cu ceva indemanare,daca e vorba de sticla e spre imposibil de lipit unul sh

Link spre comentariu

Nu pare a fi o problema de lipire ! Intradevar cand atingi locul unde sunt lipite se modifica culorile , liniutele insa am avut mai demult unul manipulat gresit si facea o dunga de sus pana jos si era permanenta ! Aici nu par sa se manifeste asa !

Cu siguranță e stricat si displeyul !

IMG_20250209_150510.jpg

Editat de valentonx
Link spre comentariu

In final cred ca nu manipularea ecranului a fost problema ! 

Se pare ca i-am dat " fatal " cand am introdus connectorul invers !

Daca cineva are nevoie de piese , sa ma contacteze !

IMG_20250215_190241.jpg

IMG_20250215_190200.jpg

Editat de valentonx
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări