Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

JK BMS nu vede 2 celule

digitalelectron

Postări Recomandate

Salut, am o problema la un BMS JK nu vede doua celule daca ma puteti ajuta - apreciez mult, multumesc.

JK-BMS placa este de 24S dar e populata pentru 20S, de aceea veti vedea 10 etaje pe o parte si 10 etaje pe cealalata parte.

Asta era situatia intiala:

fbe.jpg

Asta e situatie actuala, inca in lucru...

t.jpg

Am reusit sa repar primele celule ce nu erau vazute dar nu si C9 si C10 (da stiu masoara si tensiunea aiurea, dar intai sa rezolv problema ce o am acum - poate au aceeasi cauza - posibil)

Ce am facut:

- mi-am facut - sudat o baterie de 15S01P pentru probe si lucru atat pentru acest BMS cat si pentru viitor (da a trebuit nu aveam - o vedeti in poze)
- am schimbat 4 mosfetii defecti (configurati ca SSR) pe partea de intrare (poza mai jos) - BMS-ul este 20S dar este folosit in 17S, deci am luat (temporar) piesele de pe ultimile doua etaje de la 20P si 19P - deci aceleasi valori 100%
- am inlocuit rezistentele arse (da erau 2 rezistente arese de 0 ohmi)
- am reverificat toate etaje de intrare, de la mosfeti, diode, condensatori, rezistente si trasee sa fie totul ok si este
- am schimbat toate 4 IC-uri 74HC595D - am presupus ca de aici e problema nu este
- am schimbat efectiv pana la nivel de SMD (overkill) toate componentele intre ele, efectiv etajele de comanda de intrare care functionau cu cele care nu imi merg
- am verificat pe osciloscop sa vad ca 74HC595D shift register imi trimite comenzile catre multiplexare + si driverele de mosfet (facut din 2 tranzistoare un mosfet si un pnp) semnalele sint ok
- efectiv am masurat cu osciloscopul pe fiecare mosfet (SSR) in parte sa vad se deschide, tensiunile de comanda, timpi, etc - totul ok, da chiar si la etajul cu probleme.
In concluzie totul merge dar de fapt nu merge - pff

Ce suspectez, mi-e sa nu fie un traseu multistrat in placa ce duce in alta parte ori pintr-o trecere defecta (via) desi am masurat cam tot ce e pe acolo, tot nu merge.

Desi cum am spus, am vazut pe osciloscop ca toate semnale sa fie ok, am mai facut o masuratoare la intrare in primul etaj exact de pinul de (plus) +V celula C1 se poate vedea cum multiplexorul lucreaza, iar daca numaram impulsurile o sa observam ca la impulsul nr 9, exact C9 care nu imi merge (daca C9 nu merge, e posibil sa fie traseu comun si pentru C10 de aceea C9 si C10 nu sint vazute) semnalul efectiv este distorsionat, ca si cum SSR-ul nu se deschide ori e ceva acolo pe traseu, da e un hint important dar fara schema e foarte greu, nu stau sa fac schema la BMS reverse engineering mai ales ca e si multistrat.

Multumesc in avans pentru ajutor.

Restul de poze:

2.jpg

w.jpg

22.jpg

wr.jpg

De pe net:

Input-Stage.png

Sw-itching-Scheme.png

Balancing-Power-Stage.png

Editat de digitalelectron
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• digitalelectron

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Completare, sa nu folosesc 2 mufe, am folosit doar una de aceea apare 14S, desi bateria de lucru este 15S am conectat doar 14S cat e mufa.

Link spre comentariu
  • validae a închis acest subiect
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări