blue36 Postat 7 ore în urmă Partajează Postat 7 ore în urmă Va salut! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu un lucru. De exemplu, eu sunt prosumator, vecinul din fata este tot prosumator, amandoi injectam in retea pe aceeasi faza. Se opreste curentul din retea, cum stiu invertoarele ca s-a oprit curentul in retea si isi opresc productia daca invertorul celuilalt vecin injecta in momentul in care s-a luat tensiunea? Fara misto! Multumesc pentru raspunsuri! Link spre comentariu
dragostalpau Postat 7 ore în urmă Partajează Postat 7 ore în urmă masoara si daca se depasesc valorile maxime sau minime ale tensiunii, frecventei sau curentului nu mai injecteaza Link spre comentariu
blue36 Postat 6 ore în urmă Autor Partajează Postat 6 ore în urmă Nu cred acest lucru. Invertorul, pentru a injecta, trebuie sa pastreze o valoare superioara retelei, valoare care maxima la care este setat, daca ar fi doua invertoare in paralel si amandoua ar injecta, fara a avea tensiune pe retea, ar insemna ca fiecare sa-si ridice voltajul pentru a fi superior celuilalt! Alta ar fi explicatia, parerea mea! Link spre comentariu
modoran Postat 6 ore în urmă Partajează Postat 6 ore în urmă Uiti ca exista consumatori pe faza respectiva. Putin probabil sa reuseasca invertoarele sa sustina consumul total si intra mai degraba in suprasarcina. 1 Link spre comentariu
merck Postat 6 ore în urmă Partajează Postat 6 ore în urmă (editat) Acum 40 minute, blue36 a spus: Alta ar fi explicatia, parerea mea! Da, si se numeste anti-islanding. Invertorul introduce mici perturbații deliberate în sistem și monitorizează răspunsul rețelei. Dacă rețeaua nu reușește să atenueze aceste perturbații, invertorul deduce că rețeaua nu este prezentă și se oprește. P.S. Anti-islanding este o funcție de siguranță esențială în sistemele fotovoltaice conectate la rețea, menită să prevină formarea unei "insule electrice" în cazul unei întreruperi a alimentării cu energie electrică din rețeaua publică. O "insulă" apare atunci când un sistem de generare distribuit, precum panourile solare, continuă să alimenteze cu energie o porțiune a rețelei care a fost deconectată de la sursa principală de alimentare. Editat 5 ore în urmă de merck 1 Link spre comentariu
blue36 Postat 4 ore în urmă Autor Partajează Postat 4 ore în urmă @merck, multumesc foarte mult! Link spre comentariu
dragostalpau Postat 4 ore în urmă Partajează Postat 4 ore în urmă Acum 13 minute, blue36 a spus: @merck, multumesc foarte mult! multumeste-i lui merck pentru copy+paste nu pentru raspuns, ca ala nu e raspunsul lui Link spre comentariu
mihaiaurul Postat 3 ore în urmă Partajează Postat 3 ore în urmă (editat) @blue36 Dacă sunt mai mulți prosumatori în zonă care reușesc să acopere consumul local, este o mare problemă. Mai ales dacă invertoarele folosesc aceași metodă pentru a detecta lipsa rețelei. Teoria cu Anti-islanding este frumoasă. Dar se va putea face doar centralizat cât de curând. Nu este ceva foarte complicat. Este nevoie ca măcar invertoarele din zonă să comunice între ele: "Fetelor, avem o problemă !" Dacă nu reușesc să rezolve problema, apelează la ... centru. Editat 3 ore în urmă de mihaiaurul Link spre comentariu
dragostalpau Postat 3 ore în urmă Partajează Postat 3 ore în urmă Acum 48 minute, merck a spus: Suferi sau cum? ar fi frumos sa nu te dai destept sau sa fii cu bun simt sa dai sursa de unde ai copiat raspunsul, sa nu fii nesimtit Link spre comentariu
merck Postat 2 ore în urmă Partajează Postat 2 ore în urmă (editat) Ar fi frumos sa nu fii tu nesimtit si sa nu te bagi in seama aiurea. Tu cu ce esti on topic pe acest subiect? @validae cum este cu off topic-ul si sicanarea aiurea facuta de moderatori? Este permisa? Editat 2 ore în urmă de merck Link spre comentariu
validae Postat 2 ore în urmă Partajează Postat 2 ore în urmă Doar @Badman poate să-ți răspundă în cazul ăsta. Dar adevărul e că cel mai probabil a avut dreptate, deși era irelevant pentru topic... Link spre comentariu
merck Postat 34 minute în urmă Partajează Postat 34 minute în urmă Acum 1 oră, validae a spus: Doar @Badman poate să-ți răspundă în cazul ăsta. Dar adevărul e că cel mai probabil a avut dreptate, deși era irelevant pentru topic... Cand un moderator nu contribui on topic cu nimic, dar vine cu replica: Citat multumeste-i lui merck pentru copy+paste nu pentru raspuns, ca ala nu e raspunsul lui nu vad unde are dreptate. Ce nu stii tu si el niciodata nu va recunoaste, este ca s-a vexat recent pe un alt topic si acum incearca sa ma provoace ca apoi sa faca uz de calitatea de "moderator". Cata informatie de pe acest forum este este originala si cata este citata din diferite surse? Daca procentul de informatie originala este infim, de ce doar eu am parte de replica de mai sus? Nu eu am inventat anti-islanding si nici un alt user de pe acest forum si nu eu am fost primul care am mentionat acesta functie pe acest forum, dar sunt primul de care se ia un moderator. S-a schimbat ceva in regulamentul forumului recent si pentru orice afirmatie care nu este originala trebuie sa pun referinte? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum