Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor identificare componenta

bloower

Postări Recomandate

bloower.În poză se poate citi FL408,deci puntea ar fi de 4A la 800V.

Cel mai corect e ca în funcţionare să se măsoare curentul consumat fie cu clampmetru,fie cu ampermetru/multimetru înseriat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bloower

7

• BRANCA

4

• validae

3

• victor_cj

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

În cazul când motorul este alimentat cu 230V și rămâne blocat ar rezulta un curent de 5,65A. Este mai eficient să înlocuiești un termistor NTC sau o siguranță fuzibilă decât un motor electric. Puntea redresoare are un curent de vârf la suprasarcină de 200A, o singură dată.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, victor_cj a spus:

În cazul când motorul este alimentat cu 230V și rămâne blocat ar rezulta un curent de 5,65A. Este mai eficient să înlocuiești un termistor NTC sau o siguranță fuzibilă decât un motor electric. Puntea redresoare are un curent de vârf la suprasarcină de 200A, o singură dată.

Ce fel de NTC îmi recomandați?

Link spre comentariu

NTC220D-15: 220 ohmi, diametru disc 15 mm, max. 1,5A.

MF7210D11: 10 ohmi, diametru disc 10 mm, max. 3A.

cam mare diferența între ele.

Am văzut unele poze cu termistorul NTC220D-15 crăpat, iar acolo scrie că e de la mașini zelmer.

Am găsit că NTC22D-15 ar fi pentru mașină de tocat Philips dar nu scrie care mașină.

NTC22D-15: 22 ohmi, diametru disc 15 mm, max. 4A.

Termistorii din surse de calculator au între 5 și 15 ohmi. Fiecare producător a pus ce a găsit mai ieftin.

Editat de cimitavita
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări