Vasile5 Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 Am vazut in magazine cutii cu "vaselina tehnica" pe care scrie temperatura maxima de utilizare 30grade celsius. Scrie ca se foloseste la rulmenti, lagare, contacte electrice. De ce trebuie la contacte o vaselina cu punct de topire asa mic? Vaselina normala nu-i buna? Vara cand afara sunt 35 grade ce se intampla? E buna doar iarna? Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 3 Partajează Postat Februarie 3 Ca sa nu-ti dea prin cap s-o folosesti la 37°C. ;-) Cine stie ce tzatza analfabeta a facut raducerea pentru România. Cautati fisa produsului în engleza. Aveti sanse mai mari sa fie utilizabila. Link spre comentariu
Vasile5 Postat Februarie 3 Autor Partajează Postat Februarie 3 (editat) Pe site la polonezi există ceva asemănător, dar n-am găsit cu aceeași etichetă. E dubioasă. Atașez și poză, poate ne lămurește cineva (am șters cu marker verde numele firmei să nu se considere reclamă). Editat Februarie 3 de Vasile5 Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 Dacă chiar îți pasă de ce scrie pe eticheta, atunci de ce ai cumpăra acel produs? Cauta și tu un produs a cărui eticheta te satisface. O alifie tehnica ordinara se folosește ca atare, la osia de la căruță sau rulmentul de la scrinciob, nu pe contacte electrice. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 Ciudată unsoarea!Dacă se specifica că este pentru temperaturi negative aş fi înțeles...Altfel,vorba lui doru3160,e pentru osia de la căruță! Link spre comentariu
Vasile5 Postat Februarie 4 Autor Partajează Postat Februarie 4 Când am cumpărat-o n-am fost atent la detaliile de pe etichetă. Acasă am citit prospectul și am fost surprins. M-a făcut curios, de ce ar folosi cineva o vaselină special concepută cu "punct scăzut de topire"? Iată prospectul: https://www.polwax.com/wp-content/uploads/2022/04/Vaseline-low-melting-point.pdf Din prospect: Quote Technical grade Vaseline is mainly used for metal surface protection against corrosion, as component of greases and for smearing the bearing working at temperature below 30°C Ce rulmenți să funcționeze la sub 30 grade celsius? Chiar dacă e frig afară, orice rulment se încălzește. O fi pentru Polul Nord? :) Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 4 Partajează Postat Februarie 4 Ai o problemă. Dacă vreau să ung balamalele la o ușă la subsol, voi folosi grăsime inferioara, ieftină, cum e asta care ai cumpărat-o pt preț redus, fără să citești eticheta, nu una care rezista la 300 grade cu adaos de bisulfura de molibden. Ce e asa greu de priceput? Îți dă caracteristici pe ambalaj și cui i se potrivește, acela o cumpăra. Acum dacă ai cumpărat-o ce vrei? Sfaturi unde să o folosești? Oriunde în gospodărie unde vrei sa gresezi ceva, de uz domestic. Nu îți închipui că la 29 grade e în stare solida și la 30 grade curge. Îți și spune ca e pt protecție anticoroziva, deci o dai la trafalet, și nu mai ruginește tabla. Simplu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum