Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vaselina tehnica?

Vasile5

Postări Recomandate

Am vazut in magazine cutii cu "vaselina tehnica" pe care scrie temperatura maxima de utilizare 30grade celsius. Scrie ca se foloseste la rulmenti, lagare, contacte electrice.

De ce trebuie la contacte o vaselina cu punct de topire asa mic? Vaselina normala nu-i buna?

Vara cand afara sunt 35 grade ce se intampla? E buna doar iarna?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vasile5

3

• doru3160

2

• BRANCA

1

• franzm

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ca sa nu-ti dea prin cap s-o folosesti la 37°C. ;-)

Cine stie ce tzatza analfabeta a facut raducerea pentru România. Cautati fisa produsului în engleza. Aveti sanse mai mari sa fie utilizabila.

Link spre comentariu

Pe site la polonezi există ceva asemănător, dar n-am găsit cu aceeași etichetă.

E dubioasă. Atașez și poză, poate ne lămurește cineva (am șters cu marker verde numele firmei să nu se considere reclamă).

vaselina.png

Editat de Vasile5
Link spre comentariu

Dacă chiar îți pasă de ce scrie pe eticheta, atunci de ce ai cumpăra acel produs? Cauta și tu un produs a cărui eticheta te satisface. O alifie tehnica ordinara se folosește ca atare, la osia de la căruță sau rulmentul de la scrinciob, nu pe contacte electrice. 

Link spre comentariu

Ciudată unsoarea!Dacă se specifica că este pentru temperaturi negative aş fi înțeles...Altfel,vorba lui doru3160,e pentru osia de la căruță!😅

Link spre comentariu

Când am cumpărat-o n-am fost atent la detaliile de pe etichetă. Acasă am citit prospectul și am fost surprins. M-a făcut curios, de ce ar folosi cineva o vaselină special concepută cu "punct scăzut de topire"?

Iată prospectul: https://www.polwax.com/wp-content/uploads/2022/04/Vaseline-low-melting-point.pdf

Din prospect:

Technical grade Vaseline is mainly used for
metal surface protection against corrosion, as component of greases and for smearing the bearing working at temperature below 30°C

Ce rulmenți să funcționeze la sub 30 grade celsius? Chiar dacă e frig afară, orice rulment se încălzește. O fi pentru Polul Nord? :)

Link spre comentariu

Ai o problemă. Dacă vreau să ung balamalele la o ușă la subsol, voi folosi grăsime inferioara, ieftină, cum e asta care ai cumpărat-o pt preț redus, fără să citești eticheta, nu una care rezista la 300 grade cu adaos de bisulfura de molibden. Ce e asa greu de priceput? Îți dă caracteristici pe ambalaj și cui i se potrivește, acela o cumpăra. Acum dacă ai cumpărat-o ce vrei? Sfaturi unde să o folosești? Oriunde în gospodărie unde vrei sa gresezi ceva, de uz domestic. Nu îți închipui că la 29 grade e în stare solida și la 30 grade curge. Îți și spune ca e pt protecție anticoroziva, deci o dai la trafalet, și nu mai ruginește tabla. Simplu. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări