Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie usb cu tensiune inegala pe fir

Postări Recomandate

Vă salut! Revin cu o problemă la o instalatie led cu alimentare pe USB cumpărată de la chinezi. Instalatia are 20 m (aproximativ 280 leduri) si nu are aceeasi tensiuni pe toata lungimea. Dupa cativa metrii, tensiunea scade, astfel încât, primele leduri sunt puternic aprinse, iar ultimele abia se aprind. Exista vreo solutie pentru a le regala, si sa lumineze la aceeasi intensitate pe toata lungimea? Vă mulțumesc!

20250130_194836.jpg

20250130_194931.jpg

20250130_194937.jpg

20250130_195024.jpg

20250130_195037.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marady

2

• sesebe

1

• Bandi Szasz

1

• Johnny Bravo

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Chiar doua soluții. 

1. Cumperi una mai buna care nu are problema asta. 

2. Pui șirul în doua astfel incit capătul cu LED-uri luminoase se suprapune cu cele slab luminoase iar la mijloc unde are loc indoirea LED-urile luminează la fel. În felul acesta și la un capăt și la celalalt lumina generata va fi la fel de puternica (mica+mare..... medie+medie). 

Altceva nu ai ce să-i faci, eventual să o arunci, pardon reciclezi. 

Link spre comentariu

Mulțumesc! M-am gandit si eu la varianta asta, dar am sperat ca exista si o varianta tehnica de inlocuire ceva, sau adaugare ceva pe circuit. Sănătate!

Link spre comentariu

De vina este cablul in sine pe care sunt montate LEDurile, este prea subtire pentru a suporta consumul si cu cat LEDul este mai departe de portul USB cu atat primeste mai putina energie. Nu prea poti face nimic altceva, solutia ar fi schimbarea cablului in sine lucru care nu e posibil.
Cand si daca mai iei instalatii cu LED lungi cauta unele cu cablu cat mai gros.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Ai putea conecta capatul indepartat inapoi la controller, in felul asta se limiteaza atat caderea de tensiune pe fir (cea mai probabila cauza pentru efectul observat aici) cat si inductanta parazita, care atenueaza flancurile PWM (probabil cu efect mai mic in cazul asta).

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări