Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator cu 1500 ohmi si 500 ohmi in secundar...unde?

Vizitator gigimarga

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MiniTehnicus

2

• Stefan

2

deci nu tre sa fie raport 1:1 .adica cum scrie in numel topicului 1500 la 1500 . este vorba despre transformatorul de iesire AF ????, si este folosit si in radio receptorul DUO RS--- ??? . am distrus cateva buc. dar parca mai am unu pe o placa .

Link spre comentariu
Vizitator gigimarga

deci nu tre sa fie raport 1:1 .adica cum scrie in numel topicului 1500 la 1500 . este vorba despre transformatorul de iesire AF ????, si este folosit si in radio receptorul DUO RS--- ??? . am distrus cateva buc. dar parca mai am unu pe o placa .

scuze...am gresit eu titlul topicului...raportul este de 3:1...eu vreau sa il folosesc intr-un efect de chitara...un octaver: http://www.generalguitargadgets.com/diagrams/toctsc.gifmultumesc mult!
Link spre comentariu
Vizitator gigimarga

se pare ca transformatorul care il am eu nu are 1K5 in primar si nici 500ohmi in sec. :smt009 dar promit sa te anunt daca gasesc ceva printre vechiturile mele

ok...multumesc mult oricum!
Link spre comentariu

Primar 120ohmi si secundar 50ohmi rezistenta pentru impedanta de 1,5k / 0,5.Cred ca trafo driver este mai apropiat de valorile astea decat cel de iesire.Asta pentru un amplificator audio in contratimp cu tranzistori cum se foloseau la receptoarele portabile AM sau AM-FM.

Link spre comentariu
Vizitator gigimarga

Primar 120ohmi si secundar 50ohmi rezistenta pentru impedanta de 1,5k / 0,5.Cred ca trafo driver este mai apropiat de valorile astea decat cel de iesire.Asta pentru un amplificator audio in contratimp cu tranzistori cum se foloseau la receptoarele portabile AM sau AM-FM.

nu il folosesc pentru asa ceva...ci in schema de octa-fuzz de mai sus...nu ma pricep mai mult de atat :rolleyes:
Link spre comentariu

Nu trebuie sa folosesti transformatorul pentru radio, de acolo se recupereaza :smt003 Daca gasesti un aparat de radio de buzunar care sa aiba etajul audio realizat cu tranzistoare si 2 transformatoare, unul driver si celalalt final, se pot recupera trafo de acolo.Daca masori cu ohmetrul rezistenta primarului si cea a secundarului, trebuie sa-ti dea valorile pe care le-am postat, 1500 si 500ohmi este impedanta transformatorului.

Link spre comentariu
Vizitator gigimarga

Nu trebuie sa folosesti transformatorul pentru radio, de acolo se recupereaza :smt003 Daca gasesti un aparat de radio de buzunar care sa aiba etajul audio realizat cu tranzistoare si 2 transformatoare, unul driver si celalalt final, se pot recupera trafo de acolo.Daca masori cu ohmetrul rezistenta primarului si cea a secundarului, trebuie sa-ti dea valorile pe care le-am postat, 1500 si 500ohmi este impedanta transformatorului.

aha...m-am lamurit acum...multumesc mult!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări