Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum fac din bucati un sistem fotovoltaic

CIOBOTARU

Postări Recomandate

Am doi acumulatori cu gel pentru panouri fotovoltaice,unul de12V/ 100 A si unul de 12V/200A legati in serie .Mai am un Invertor solar hibrid Hybrid Off-Grid, Qoltec, 3KVA, 2.4kW, 80A, MPPT, Sinus ,tensiune din baterii necesara 24 V. De asemenea mai am doua Panou fotovoltaic 600W, Aiko, AIKO-A600-MAH72Mw, N-Type, Monocristalin.Cate panouri mi-ar mai trebui pentru 1,5 KW?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CIOBOTARU

4

• radasous

2

• Alic

1

Top autori în acest subiect

Acum 7 ore, CIOBOTARU a spus:

Am doi acumulatori cu gel pentru panouri fotovoltaice,unul de12V/ 100 A si unul de 12V/200A legati in serie .Mai am un Invertor solar hibrid Hybrid Off-Grid, Qoltec, 3KVA, 2.4kW, 80A, MPPT, Sinus ,tensiune din baterii necesara 24 V. De asemenea mai am doua Panou fotovoltaic 600W, Aiko, AIKO-A600-MAH72Mw, N-Type, Monocristalin.Cate panouri mi-ar mai trebui pentru 1,5 KW?

Mai aveti nevoie de 0,5 panouri de 600W

Link spre comentariu
Acum 26 minute, Alic a spus:

Mai aveti nevoie de inca doua panouri ca acelea mentionate.

Va multumesc.

Chiar acum, CIOBOTARU a spus:

Va multumesc.

Si va mai deranjez cu o intrebare:Panourile le leg toate in paralel sau cum?Intrebarea mea e,am nevoie de cati volti la intrare si ce Amperaj? Am o varsta mai inaintata,dar toata viata am fost un ,,neastamparat,,

Doresc sa invat.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, CIOBOTARU a spus:

Multumesc,o iau ca pe o gluma.

Este gluma, desigur.

Vedeti ce faceti cu cei doi acumulatoiri, nu este foarte eficient sa inseriati doi acumulatori atat de diferiti. Panourile (4 sau 5 bucati identice AIKO-A600-MAH72Mw) le inseriati si va incadrati in parametrii invertorului:

Maximum PV array open circuit power 3000W

Maximum charging current 80A

MPPT operating voltage range 120 ~ 450VDC

Maximum PV array open circuit voltage 450 VDC

Editat de radasous
Link spre comentariu
Acum 9 minute, radasous a spus:

Este gluma, desigur.

Vedeti ce faceti cu cei doi acumulatoiri, nu este foarte eficient sa inseriati doi acumulatori atat de diferiti. Panourile (4 sau 5 bucati identice AIKO-A600-MAH72Mw) le inseriati si va incadrati in parametrii invertorului:

Maximum PV array open circuit power 3000W

Maximum charging current 80A

MPPT operating voltage range 120 ~ 450VDC

Maximum PV array open circuit voltage 450 VDC

Va multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări