Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Duster 1.6 16v

dan cod

Postări Recomandate

Am o asemenea mașină și mi se pare ca se umezește un pic motorul(bănuiesc ca motorul este k4m) sus unde este capacul de plastic. Bănuiesc ca o pierde un pic pe la garnitura capac culbutori. (nu consuma ulei motorul) A schimbat cineva asa ceva? Căutând pe net garnitura asta dat tot peste tuburi de silicon. Sa nu aibă garnitura ci doar silicon? Poate ma lămurește cineva. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

6

• Ion_Bumbu

6

• roadrunner

1

• Andrei24

1

Zile populare

Daca se vede ca este urma de ulei chiar acolo, clar pe acolo pierde ulei. Posibil sa nu etanseze bine capacul daca doar acolo sunt urme de ulei. Altceva nu prea are logica! Am acelasi tip de motor.

Editat de Andrei24
Link spre comentariu

Este model 2011 și sunt 99% ca este k4m. 

Acum 55 minute, Andrei24 a spus:

Daca se vede ca este urma de ulei chiar acolo, clar pe acolo pierde ulei. Posibil sa nu etanseze bine capacul daca doar acolo sunt urme de ulei. Altceva nu prea are logica! Am acelasi tip de motor.

Așa tind să cred și eu. Nu pierde este doar umezit de ulei dar eu vreau sa fie curat și nu cred ca e mare lucru sa rezolv asta. 

Link spre comentariu

Atunci ala e cu trafaletul si Loctite.

Ala de 115 CP H4M s-a pus pe ele dupa 2015-2016.

Ala fiind Nissan HR16DE

P.S. marea diferenteintre ele e ca H4M are distributie pe lant, K4M e pe curea deci sint usor de identificat.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 3 minute, Ion_Bumbu a spus:

Atunci ala e cu trafaletul si Loctite.

Ala de 115 CP H4M s-a pus pe ele dupa 2015-2016.

Ala fiind Nissan HR16DE

Al meu este 105cp. Cum adică trafalet? 

Link spre comentariu

E un fel de rola pentru intins garnituri umede din silicon, cinstit, nu prea o folosesc prin service...

Stratul trebuie sa fie subtire sa nu ajunga in sorbul pompei sau in canalele de ungere, de aia dau acea procedura

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 42 minute, Ion_Bumbu a spus:

E un fel de rola pentru intins garnituri umede din silicon, cinstit, nu prea o folosesc prin service...

Stratul trebuie sa fie subtire sa nu ajunga in sorbul pompei sau in canalele de ungere, de aia dau acea procedura

Multumesc mult. Adică sa nu fie pus în exces. De ce nu o fi făcut o garnitura? Era mai simplu. Oare sa ma încumet sa o fac eu, sau sa caut un service? 

Link spre comentariu

Crezi ca mecanicii de la service ar fi mai interesati decat tine sa faca treaba buna?

E destul sa neglijeze degresarea suprafetelor pe care se pune siliconul... rezultatele se vor vedea dupa un timp, nu imediat...

Fa-o cu mana ta, daca nu ti se pare prea complicat, e mai sigur asa

Link spre comentariu
1 oră în urmă, dan cod a spus:

Multumesc mult. Adică sa nu fie pus în exces. De ce nu o fi făcut o garnitura? Era mai simplu. Oare sa ma încumet sa o fac eu, sau sa caut un service? 

La modelul asta nu merge decit cu silicon subtire pus, capacul are si semicuzinetii arborilor cu came frezati in el asa ca o garnitura nu mergea asa simplu. Mergea cu o garnitura tip O ring in canal frezat insa au aplicat modelul asta mai simplu si eficient.

Link spre comentariu
Acum 29 minute, Ion_Bumbu a spus:

La modelul asta nu merge decit cu silicon subtire pus, capacul are si semicuzinetii arborilor cu came frezati in el asa ca o garnitura nu mergea asa simplu. Mergea cu o garnitura tip O ring in canal frezat insa au aplicat modelul asta mai simplu si eficient.

Multumesc voi lua acel Loctite recomandat și voi încerca. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări