Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Windows 10 pe un PC vechi

Postări Recomandate

Salut

Eu am folosit windows 10 enterprise. Este mai stabil si nu are tot felul de prostii instalate, iar asta duce la consum mai mic de resurse. Problema ar fi ca licenta e mai scumpa si mai greu de gasit (eu am avut le la fostul loc de munca).

Ar mai fi varianta unui windows 11 modificat pentru a rula pe sisteme vechi. Eu am incercat Tiny11 (nu e singurul de genul asta) in vara pe un laptop hp vechi (i3 2gen, 4gb ram) si a mers cat de cat, laptop-ul e o petarda care mereu a mers ca o rasnita.

Din ce am gasit in urmatorul articol Tiny11 cere 2gb ram si 8gb stocare (hdd/ssd):

https://www.minitool.com/news/tiny11-download-iso.html

Un test gasit acumla viteza pe youtube (procesor T6670, 3gb ram):

Ttiny11 se pare ca are ceva probleme de securitate, deci e de preferat sa te informezi inainte sa folosesti ceva modificat (sau download-at din surse nesiugure):

Link spre comentariu
On 1/26/2025 at 10:40 AM, doru77 said:

SSD folosesc pentru SO. Sunt multumit de W7, singura problema e cheia.

Daca ati avut licenta W7, activata corespunzator, asociata unui cont personal microsoft in baza unei adrese de e-mail, atunci o puteti recupera foarte simplu dupa reinstalarea sistemului de operare si prima logare in contul mai sus mentionat. Eu asa am procedat cand am fost in aceiasi situatie. Adresa mea asociata, era pe yahoo.com! Nu este obligatoriu sa fie outlook, skype, etc!

Daca PC-ul dvs. a avut lic w7 embedded adica asa a venit de la mama lui cum se mai zice, lic. o puteti recupera cu ajutorul unor programe de recuperare gen  Nirsoft's Produkey, ShowKeyPlus sau folosind cmd.exe run as administrator:

wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

Numai de bine!

Editat de Andrei24
Link spre comentariu
La 26.01.2025 la 10:40, doru77 a spus:

SSD folosesc pentru SO. Sunt multumit de W7, singura problema e cheia.

Da cine va cauta sa verifice daca aveti cheia aia?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări