Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Windows 10 pe un PC vechi

doru77

Postări Recomandate

Va salut!

Detin un computer Fujitsu Siemens P7935, cu următoarea configurație:

procesor Intel core 2 duo E8500 la 3,16 Ghz, socket LGA775.

Placa de baza D2812-A1 (Q45/Q43).

BIOS Phoenix 6.0 R1. 19. 2812. A1

Memorie 2G DDR 2 dual chanel simetric (mai pot adăuga dacă este necesar).

Placa video N vidia  Ge Force GT 730

A trebuit sa ii reinstalez sistemul de operare , Windows 7 Ultimate. Din păcate am pierdut hârtia unde aveam notat codul de activare. Daca tot trebuie sa cumpăr alta licența, ma gândesc sa trec la un SO mai de actualitate, Windows 10 Pro. Oare este compatibil cu acest PC?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

4

• modoran

3

• dragostalpau

2

• Andrei24

2

Zile populare

foarte putin RAM, mai pune minim 2 GB

tot pe un laptop vechi eu am pus linux din cauza ca windows merge cat e nou si curat, dupa primul update care dureaza o vesnicie, in afara ca se umfla ca un balon nici nu mai merge cum mergea

Link spre comentariu

Toate setarile astea minune sunt povesti de adormit copiii, nu te prea ajuta cu adevarat decat pe un sistem offline, ce nu se conecteaza la internet.

Altfel browserele vor cele o versiune actualizata de windows, site-urile web vor cere si ele o versiune a browserului ce nu ai cum sa o oferi cu actualizarile oprite.   Si asa windows 10 e la sfarsitul vietii.

Link spre comentariu

Salut,

Da merg siteurile foarte bine si cu Win7 si cu Win10 fara updateuri.

Am 2 laptopuri cu win10 fara updateuri si 2 PC cu Win7 la care m-am uitat acum si nu au instalat nici un update.

Important e sa fie browserul la zi...

BR/Daniel

Editat de Craciun
Link spre comentariu

Pai nu prea poate fi browserul la zi ca detecteaza ce sistem de operare rulezi si nu se instaleaza. chrome, firefox, opera. Sau folosesti altceva mai dubios ?

Link spre comentariu

Edge s-a oprit  pentru 7 si 8 la ver. 109 in ian 2023! La fel si alte ver de browser. Sigur la un moment dat se vor simti problemele, lipsa certificatelor de securitate si astfel anumite site-uri vor rula mai putin bine spre deloc! 

Pale Moon este de mult tip folosit ca alternativa decenta pentru Win 7 si a fost pana mai acum vreo 5 ani singura optiune buna pentru XP.

Eu folosesc la serv win 7 x64(atat se  poate) cu ultima ver de edge(109) si deocamdata este ok!

Link spre comentariu
8 hours ago, doru77 said:

Va salut!

Detin un computer Fujitsu Siemens P7935, cu următoarea configurație:

procesor Intel core 2 duo E8500 la 3,16 Ghz, socket LGA775.

Placa de baza D2812-A1 (Q45/Q43).

BIOS Phoenix 6.0 R1. 19. 2812. A1

Memorie 2G DDR 2 dual chanel simetric (mai pot adăuga dacă este necesar).

Placa video N vidia  Ge Force GT 730

A trebuit sa ii reinstalez sistemul de operare , Windows 7 Ultimate. Din păcate am pierdut hârtia unde aveam notat codul de activare. Daca tot trebuie sa cumpăr alta licența, ma gândesc sa trec la un SO mai de actualitate, Windows 10 Pro. Oare este compatibil cu acest PC?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!

https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/windows-processor-requirements

Windows 10 Minimum Hardware Requirements.pdf

Editat de Andrei24
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări