Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Doua sisteme 5.1 in paralel.

GS

Postări Recomandate

Salut!Am o problema de incepator,dar mi s-a oarut buna si pentru aceasta sectie.Am un home theater,deci DVD player si sistem 5.1.Mai pot lega inca un sistem 5.1 in paralel,adaptand mufele de iesire din dvd?Pun in pericol ceva?Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• EmyRulz

3

• Bogdi16

2

• paul14

2

• GS

1

Top autori în acest subiect

SalutNu ai nimic de adaptat ...ai putea sa cumperi mufe splitter care face 2 canale din 1(dar de calitate sa fie) .... dar nu stiu cu ai sa stai cu semnalul. Asteapta respuns de la cineva care iti poate spune si daca pui ceva in pericol din punct de vedere electric.Numai bine!

Link spre comentariu

Practic tu vei impartii semnalul de iesire din DVD.teoretic ambele sisteme vor suna mai incet, practic depinde de marimea semnalului de iesire din DVD si de marimea semnalului de intrare la sisteme.Totusi nu cred ca un DVD are semnal suficient pt doua amplificari 5.1 dar poti incerca sa vezi cum suna.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Sal!Eu am mai montat doua sau chiar trei amplificari la diferite surse (pc, dvd, tv, etc) si pot spune ca nu suna rau.Depinde si cat de puternic e semnalul de intrare.Momentan eu folosesc la PC doua statii de amplificare si un sistem 5.1 (in paralel cu splittere) si suna chiar bine, nu mi se pare sa se auda mai incet.Placa de sunet e Creative Audigi 2 SE.Parerea mea e ca ar trebui sa incerci!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Depinde si cat de puternic e semnalul de intrare

Poate semnalul de iesire.

Momentan eu folosesc la PC doua statii de amplificare si un sistem 5.1 (in paralel cu splittere)

Probabil ca pe cele 2 amplificatoare ai cate un preamplificator la intrare. (asta ajuta mult)Oricum..stau si ma gandesc ce sistem ai tu acasa cu 2 amplificatoare si un sist. 5.1 pe acelasi semnal :smt017
Link spre comentariu

Daca pui 2 sisteme in paralel nivelul semnalului de intrare nu ar trebui sa scada prea mult. Asta e echivalent cu a pune pe iesirea dvd-playerului un amplif cu impedanta de intrare injumatatita(aproximativ). Daca iesirea dvd-playerului are o impedanta mult mai mica(ceea ce se intampla de obicei) fata de cea de intrare a amplifului nu ar trebui sa fie probleme mari in acest sens. Oricum nu inteleg sensul conectarii a 2 sisteme 5.1 in paralel, tot ce se poate obtine fiind o mare varza in sunet.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator vacazboara

de ce sa iasa "cacofonie" ? :rolleyes: daca sistemele sunt identice, nu faci decat sa ai 2 difuzoare pentru o zona, in loc de unul (ceea ce e cam gay)daca sitemele sunt diferite, iar filtrele pentru fiecare canal difera difera prea mult (taie undeva la 50-60 Hz diferenta), pierzi destul de mult din "spatialitatea" sunetului.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Asa ceva mi-a cerut odat un prieten sa fac: ideea era de a pune *aceeasi* muzica pe 2 nivele diferite ale unei cladiri. Parerea mea ca se poate face spliting simplu daca micul amplificator din DVD-player poate sa comande ambele sisteme. Cum s-a spus mai sus: e vorba de impendanta de iesire a player-ului (care ar trebui sa fie cat mia mica) si impendanta (impendantele) de intrare ale sitemului (sistemelor) ce trebuiesc sa fie cat mai mari. Spor!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

ce nu inteleg eu e dc ar trebui 5.1 ?!?! ca dc e dvd doar filme in format dvd ar putea fi cu sunet 5.1 muzica ....... nu prea cred. tut ce obtii acolo cu 2 sisteme e o stereofonie pe un milion de boxe fara nici un fel de "spatiere" . deci 2 canale si un subwoofer mai puternice decat ceea ce ai ar rezolva si cred ca decat sa dai banii pe 2 sisteme 5.1 mai bine asa.

Link spre comentariu

Muzica se gaseste in format 5.1 sub forma de sacd dar care nu poate fi piratat si nici pus la calculator iar un sacd original costa in jur de 50-70 ron si se mai gaseste sub forma de dvd-A care iar nu prea se gaseste piratat si costurile sunt tot mari.

Link spre comentariu

am si eu o mica problema care se incadreaza pe langa subiectul topicului: am doua amplificatoare alimentate din aceeasi sursa si cand le dau semnal la aman2 de la PC, de ex, incep sa baraiei de nu se mai intelege nimic;folosesc spilter iar cablurile de semnal sunt bune, nu sunt subtiri si is ecrante corespunzator; stie cineva ce sa fac sa nu mai baraie cand le pun la aceeasi sursa de semnal????? eventul un preamplificator pt fiecare amplificator?? sau unul mai puternic pt aman2?Multumesc mult

Link spre comentariu

Nu! de ex: daca in spliter am bagate ambele jack-uri(adica ambele amp-uri conectate) si alimentez la 2 2 0 baraie ca dracu; daca in secunda urmatoare scot unu din jack-uri se revine la normal, nu brum, nu nimic, iar cand dau drumu la muzica se aude asa cum trebuie.nu stiu ce ar putea fii; daca stii de rog mult sa-mi spui si mie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări