Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generatorul de ioni negativi . Benefic pentru sanatate? :)

Alic

Postări Recomandate

Nu ar rezulta un aspect care arata profi, dar cea mai simpla abordare diy pentru multiplicatorul de tensiune ar fi sa se renunte la placa suport.

Pur si simplu, sa se cositoreasca diodele si condensatorii intr-o retea spatiala in aer, sa se corecteze cu penseta forma, sa rezulte o structura dreptungiulara lunga, ordonata. Terminalele diodelor si condensatorilor sa nu se scurteze excesiv, structura sa nu rezulte inghesuita.

Dupa o verificare * "la cald", ar urma introducerea intr-o cutiuta de plastic si umplerea cu un izolator fluidizat (parafina), sau altceva mai modern.

*Verificarea se face cu un V de hartie calarind firul (electroscop), sau prin producerea unei mici scantei electrice (distanta de strapungere electrica intre niste electrozi ascutiti este cam 1 mm in aer la fiecare 1000 de volti).

Link spre comentariu
La 24.01.2025 la 0:47, Alic a spus:

Ma duc sa ma impusc...   Revin maine seara dupa ce-mi trece.

PCB_ION-GENERATOR-copy_2025-01-24.png

N-am urmarit mai departe dar cablajul acesta este foarte gresit. Sper ca nu l-ai dat la fabricat in varianta aceasta.

Ai traseie cu tensiuni mari linga traseie cu tensiuni mici cu izolare foarte mica intre traseie.

.....................................................................................................................................................

EDIT: Vad ca si la utima versiune tu ai traseu cu izolare de sub 1mm ce trece pe sub jumatate dinre toate diodele, deci aproximativ jumatate din tensiunea de iesire are izolare de doar 1mm sau mai putin.

Cit este tensiunea? Aerul descarca la 800V/mm si 50% umiditate.

Ionii negativi nu sint buni pt ca nu dau de baut de ziua lor. Aia pozitivi dau.

Acum serios, nici un fel de ioni nu sint buni, toti sint periculosi pt sanatate.

Exista multe studii ce au dovedit ca radicalii liberi sint foarte cancerigeni fiind precursorii cancerului. 

Ionii, indiferent ca sint pozitivi sau negativi, in contact cu moleculele din jur creaza printre altele si o multitudine de radicali liberi, deci creaza premize pt favorizarea aparitiei cancerului.

Asta este ceea ce vreti voi sa faceti?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Nu-l dau la fabrică până nu îți pui ștampila CTC.

Eu, după plantarea componentelor,  am să izolez totul cu un spray.  

Nu știu exact denumirea comercială dar pot căuta la TME și îți arăt. 

Cat despre cancer,  nu știu ce să zic. Dacă e cum spui,  măcar știm de unde o să-l căpătăm. 

...........

Vad ca sunt o mulțime de produse de genul ăsta. 

Unele de pe vremea când ne jucam în curtea scolii... Altele cu destinație medicală . 

Deci,  cine are dreptate? 

Link spre comentariu

La nulul becului nu ai mai avut chef de muncă, ai tăiat-o pe scurtătură. O altă așa zis modificare este că am subțiat un traseu IMG-20250126-004358.jpg

Există pe lumea asta studii despre orice cum că orice, totuși eu nu văd legătura dintre ionii negativi și radicalii liberi (bașcă chiar sunt în opoziție).

Link spre comentariu

Aia cu subțiatul o rezolvez,  i-a să vezi. 

Nu pricep cu scurtătura nulului. 

Trage o dungă ceva.:rade:

Dacă e scurtă nu-i mai bine?

Editat de Alic
Link spre comentariu

Asa?  

Edit;

Stai ca n-am subtiat traseul....

------------------------------------------

Gata, am schimbat atasamentul.

PCB_ION-GENERATOR-copy_2025-01-26 (1).png

Editat de Alic
Link spre comentariu

Il pot trasa si pe Top-Layer sau departa atat cat stiu ca trebuie. Dar maresc inutil placa.

Nu cred ca au prea mare importanta , in cazul de fata, anumite reguli pe care le folosim in proiectare.  

Editat de Alic
Link spre comentariu

Am mai marit lungimea si latimea cablajului prin distantarea componentelor.

Pretul per bucata sare la 28 lei si consider ca nu este acceptabil pentru a fi cumparat de cei doi care si-au aratat interesul.

Un plic cu bule este 5 lei, de parca e facut de martieni.

28x2=56+5 plicul + 16 transport rezulta 77 lei per doua cablaje trimise. 

Deja este prea mult fata de 2x15lei pcb+5 +16 =51 Mai apare si vreun comision de transfer bancar... E mult si asa.

Editat de Alic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări